Banes Motor České Budějovice
21.01.2015, Filip Kortus

Na mistrovství krajských výběrů je hned dvanáct hráčů Motoru!

Letošní mistrovství České republiky krajských výběrů hostí Karlovarský kraj. Hrát se budu ve dvou skupinách po sedmi mužstvech, skupina A se bude odehrávat v Karlových Varech, skupina B v Chebu. Vítězové skupin si to rozdají o titul, druhé celky se utkají v zápase o bronz. Turnaj začíná ve čtvrtek, končí zápasy o umístění v neděli.

Jihočeši odehrají hned první utkání celého turnaje. Od 8:00 začínají zápasem s Libercem. „Je těžké odhadovat kvalitu ostatních výběrů. Soudím, že turnaj bude velice vyrovnaný," myslí si trenér Jaromír Pytlík. Ve stejný den se jihočeský výběr střetne s Jihomoravany. „ Bude to trochu loterie, hrozně důležitý bude vstup do turnaje," říká Pytlík. Ambice jihočeský výběr má, uvědomuje si ale, že každý zápas bude nesmírně těžký. „Těžko odhadovat naše umístění. Ale chtěli bychom se probojovat do závěrečných bojů, i když víme, že to bude velice náročné," míní lodivod týmu.

Ve výběru figurují dva brankáři, proti Libereckému kraji nastoupí Kristián Kolář. „Odchytal s námi všechny přípravné duely. Reagovat na změnu v brankovišti budeme podle vývoje." Tým se skládá ze dvou brankářů, osmi beků a dvanácti útočníku. Kouč tedy má připravené čtyři formace. Hned dvanáct hráčů je z krajského města Českých Budějovic. Na šampionát se propracovali dva hráči o rok mladší, jedná se o Štěpána Procházku a Matěje Tomana. „V konečném výběru se objevili dva hráči narození o rok později. Snažili jsme se, aby byl tým poskládán zejména z hlavního ročníku, tedy 2000," uzavírá hlavní trenér.

Soupiska krajského výběru

Brankáři: David Prušák, Kristián Kolář

Obránci: Filip Novák, Vojtěch Doktor, Jan Stárek, Štěpán Procházka, Petr Kubíček, Petr Bouška, Petr Had, Patrik Škola

Útočníci: Vojtěch Krcho, Michal Silný, Jiří Egert, Ondřej Vaculík, Matěj Toman, Matyáš Holý, Antonín Řepa, Vojtěch Tržil, Aleš Řezáč, Jan Matiášek, Matěj Kolda, Matěj Přibyl

Trenéři: Jaromír Pytlík, Jiří Rybák

Rozpis utkání:

22.1.

8:00 – Jihočeský kraj – Liberecký kraj

13:10 – Jihočeský kraj – Jihomoravský kraj

23.1

9:40 – Jihočeský kraj – Královehradecký kraj

16:40 – Jihočeský kraj – Moravskoslezský kraj

24.1.

8:00 – Jihočeský kraj – Pardubický kraj

15:00 – Jihočeský kraj – Olomoucký kraj

Celý šampionát můžete sledovat v online reportážích zde .

oficiální plakát

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....