Banes Motor České Budějovice
24.01.2015, Lukáš Dvořák

Roman Vráblík: Musíme se vyvarovat prohřeškům v útočném pásmu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — S oslabeným kádrem a početnou marodkou bylo jasné, že souboj s Benátkami nad Jizerou nebude procházkou růžovým sadem, ačkoliv by to podle tabulkového postavení tak být mohlo. Důvěru v zisk tří bodů přiživil na konci úvodní části brankou do šatny Roman Vráblík. Kdekdo by tipoval, že soupeře podobný gól opaří, Středočeši se však zaskočit nenechali a v dalším průběhu Motor přehráli.

Oba vaši pronásledovatelé dnes prohráli. Mrzí vás tak ztráta s Benátkami dvojnásob?
Samozřejmě. Chtěli bychom do play-off jít z druhé místa a jestli zápasy dopadly tak, jak říkáte, tak by se nám náramně hodilo, kdybychom dneska vyhráli.

V čem vám dělaly Benátky největší problém?
Ten tým je tak nějak celkově nepříjemný. Hodně bruslí, spoustu soubojů dohrávají naplno, napadají. Byli jsme na to připraveni, ale měli jsme hodně vyloučených. Jenže také přesilovku pět na tři. Já konkrétně jsem v ní dvakrát netrefil bránu. Kdybychom v té přesilovce dali gól, mohlo utkání dopadnout úplně jinak.

Každé střetnutí prakticky nevíte, jak budou rozhodčí pískat. Je těžké se s tím srovnat?
My se hlavně musíme snažit hrát úplně bez faulů. Čert vem, když uděláme nedovolený zákrok v době, kdy soupeřův hráč jede sám na branku, případně doráží do našeho gólmana. To jsou fauly, které prostě přijít musí. Ale my se musíme vyvarovat takovým prohřeškům třeba v útočném pásmu, kde to pořád může někdo dojet.

Byl ještě nějaký klíčový moment, kdy jste mohli zápas strhnout na svou stranu?
Určitě, mohlo to přijít. Pepa Straka tam měl skoro prázdnou bránu, ale nestalo se. Pak byla ta osudná dvojnásobná početní výhoda, kdy se duel měl otočit na naši stranu.

Celkově ale asi byly přesilovky palčivý problém, přestože jste dvě využili...
Je to strašně těžké. Nevím, jak to říct. Já sám jsem tam měl dvě střely, jednu jsem poslal vysoko nad, druhou jsem prohnal rohem. Když takové situace nastanou, což je snad jednou za čtyři zápasy, tak ji prostě bezpodmínečně a za každou cenu musíme využít.

I tak jste se v jedné sám prosadil.
Byl to čistý průstřel, tečované to nikým nebylo. Jsem rád, že jsem se trefil, ale tu branku bych vyměnil za konečnou výhru týmu.

Na začátku týdne vás čeká náročné dvojutkání Jde to vzít jako zkoušku před play-off?
Rozhodně nám to pomůže, vyzkoušíme si ten dvojzápasový rytmus. Musíme z toho vydolovat co nejvíce bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....