Banes Motor České Budějovice
26.01.2015, Michal Heřman

Hrozí další pád. Motor potřebuje s Havířovem bodovat

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po prohře s Ústím nad Labem čeká na hokejisty ČEZ Motor České Budějovice zápas, ve kterém jim půjde o udržení šance umístit se na druhém místě. Kladno využilo zaváhání Jihočechů a bodově se na Motor dotáhlo. Budějovice se v úterý od 17:30 utkají s Havířovem a nutně potřebují po dvou prohrách bodovat. Vstupenky na utkání kupujte online.

O soupeři: AZ Havířov

Založen: 1928
Stadion: K&K Pneu aréna (kapacita 5 100 diváků)
Webové stránky klubu: www.hc-havirov.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo v základní části, vyřazen ve čtvrtfinále Jihlavou (0:4 na zápasy)
Hlavní trenér: Jan Daneček
Vzájemné zápasy v této sezóně:
4:7, 6:1, 1:2 po nájezdech

Havířov má podobně jako Motor v posledních zápasech nulu na kontě získaných bodů. Prohrál v Benátkách 1:2, s Ústím nad Labem 3:5 a naposledy si odvezl výprask 1:9 od suverénního Chomutova. V letošní sezoně má Havířov s Motorem negativní bilanci. Jihočeši vyhráli všechny vzájemné duely a bodovat chtějí i ve čtvrtém porovnání sil.

Poslední zápas AZ Havířov:

Chomutov - AZ Havířov 9:1 (4:1, 5:0, 0:0)
Branka a nahrávky Havířova: 7. Bahounek (Klimša, Sztefek). Rozhodčí: Sýkora – Toman, Bosák. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. Diváci: 2 095. Střely na branku: 37:25.
Sestava AZ Havířov: Matoušek (25. – 27. Haloda) – Bezuška, Krisl, Lenďák, Stuchlík, Ostrčil, Bahounek, Matějek – Tomi, Šlahař, Fořt – Maruna, Loskot, Jiránek – Klimša, Pechanec, Sztefek – Kurovský, Bednář, Zdráhal.

49. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice – AZ Havířov

úterý 27. 1. 2015, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Pro Motor se komplikuje dobrá výchozí pozice pro play-off. Po dvou prohrách v řadě se na Jihočechy dotáhlo Kladno a na vzestupu je také Jihlava. Zahrozit může i Třebíč, takže při dalších ztrátách se Motor může propadnout až na 5. místo. To nikdo nechce dopustit, a proto je cíl pro zápas s Havířovem zisk tří bodů.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába (28. O. Bláha) – Punčochář, Žovinec, Vráblík, Mucha, J. Suchánek, Chmelíř, Škopek – Kuchejda, Rob, Prokeš – Nouza, J. Straka, Švihálek – L. Marek, Švec, Daniel Boháč – Vaniš, J. Bárta, A. Přibyl – Trummer.

Statistiky základní části

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....