Banes Motor České Budějovice
18.02.2015, Miroslav Mayer

Juniorka odložila zápas s Olomoucí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mládežnické soutěže finišují a stále není jasno vlastně o ničem. Juniorka si zkomplikovala situaci a bude muset bojovat až do úplného konce. Starší dorost také trochu zaváhal a i on si situaci neulehčil. Mladší dorost A se bude tahat o postupové místo až do poslední chvíle.

Juniorka

Dva zápasy ve skupině o baráž a náskok juniorky je jen tři body a přitom to mohlo být úplně jinak. V Litvínově vedli Jihočeši už 4:2 a nakonec mají jen bod. V Jihlavě zase Dukla otočila výsledek dvě minuty před koncem. Místo jedenácti bodů má Motor náskok jen tři body. Zápas s Olomoucí byl přeložen až na neděli 1. března od 17.00.

Starší dorost

Starší dorost nečekaně prohrál v Porubě a tím ztratil i možnost uniknout pronásledovatelům z Litvínova. Nyní mají Jihočeši jen bod k dobru, ale o zápas méně. Do konce soutěže ještě chybí čtyři zápasy, takže už je to o každém bodu. Teď čeká na Motor dvoudenní zájezd na Kladno. Ve čtvrtek se utkají se silnějším týmem Rytíři Kladno. Ti mají sice postup do play-off jistý, ale jde jim o případné vylepšení pozice. První zápas v Českých Budějovicích vyhráli hosté 4:3sn a tentokrát musí Motor zvítězit.

Hned v sobotu si Jihočeši zahrají proti PZ Kladno. Tento tým je totiž beznadějně poslední a má jen tři body. Navíc zatím ještě nevyhráli Středočeši ani jeden zápas za tři body. Tady by měl Motor naplno bodovat, navíc první zápas v Českých Budějovicích vyhrál Motor jen 3:2. Tentokrát jsou Jihočeši jasným favoritem zápasu.

Mladší dorost A

Mladší dorost bojuje stále o postup a hlavním soupeřem je Jihlava. Ta má o dva body více a o jeden zápas méně. Ve čtvrtek zajíždějí Jihočeši do Kolína. Ten je v tabulce poslední a bez šance na postup, ale hrozí mu naopak sestup. První vzájemný zápas vyhrál Motor 5:1 a potřebuje zvítězit i tentokrát.

V neděli se představí Motor v Letňanech. Letci mají ještě malou šanci na postup, hlavně pokud porazí Jihočechy a stáhnou jejich náskok na tři body. Poslední zápas v Letňanech vyhráli domácí 8:2, ale doma pak Motor porážku oplatil 5:3. Snad mu to tedy v neděli vyjde lépe než při posledním zápase v Praze.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....