Banes Motor České Budějovice
07.03.2015, Michal Špírek

Martin Heřman: Ještě jsem nezažil, aby město takhle žilo hokejem!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Sedmadvacetiletý Martin Heřman hokejově vyrůstal v Plzni, za sebou ale má třeba už i angažmá v kazachstánské lize. Letos si naplno užívá sezóny na jihu Čech a patří k nejproduktivnějším hráčům týmu. Bylo tomu tak i ve čtvrtfinále, teď už ale útočník vyhlíží zápasy proti Třebíči.

Fanoušci se mohli Martina Heřmana ptát v offline rozhovoru a také toho naplno využili. Některé dotazy daly Heřmanovi zabrat, například zda je spokojen více v Budějovicích, či mateřské Plzni, jejíž je stále hráčem. "To je těžká otázka. V Plzni jsem hokejové vyrůstal a byl pro mě vždycky sen jednou nastoupit před rodinou a všemi přáteli ,což se mi splnilo a zažil jsem v Plzni úžasné sezóny. Ale momentálně jsem šťastný v Budějovicích a neskutečně si užívám současnou situaci. Nikdy jsem nezažil, aby město žilo tak moc hokejem jako tady," přemýšlel důrazný forvard.

Heřman při hře těží i ze své fyzické připravenosti, plynoucí z poctivé letní přípravy. "Fyzicky nejnáročnější přípravy v mé kariéře byly za pana Jelínka v Plzni, ale psychicky nejpřísnější byl trenér loni v Kazachstánu,který nevynechal jediný trénink ani když byla venku bouřka s kroupami a podobně," zavzpomínal hráč na působení ve středoasijském státu.

Mnoho dotazů přirozeně mířilo k následujícím dnům, kdy se Motor utká o místo v baráži s Třebíčí. "Myslím,že s Třebíčí to bude zase úplně jiný hokej. Benátky byly velice nepříjemný tým po fyzické stránce a Třebíč hraje jiný styl, který je zase zaměřený spíš na dobrou obranu středního pásma a spoléhají hodně na přesilovky, které mají velice nebezpečné," porovnával Heřman.

Za branami semifinále je vytoužená odměna - účast v baráži a možnost zabojovat o postup do nejvyšší soutěže. Nějaký takový úspěch si asi Heřman představuje jako svůj sen: "Můj individuální a týmový hokejový sen je víceméně stejný. Prostě být úspěšný, a když bude úspěšný tým, tak jsem současně úspěšný i já. Takže jakýkoliv týmový triumf." Pokud by Motor dokázal přejít přes Třebíč, tak následující soupeře si Heřman nevybírá. "Pokud se nám to podaří, tak mně osobně je to jedno a byl bych strašně moc zvědav na naši konfrontaci s jakýmkoliv extraligovým klubem," odpověděl na dotaz, kdo se kromě Slavie zúčastní baráže.

Kdo by vyhrál závod z trojice Heřman - Straka - Nouza, kdo má v kabině největší autoritu nebo s kým z týmu Martin Heřman sdílí byt? A fanynky Motoru určitě bude zajímat, zda má Heřman momentálně přítelkyni...

!!! KOMPLETNÍ OFFLINE ROZHOVOR ZDE !!!

Foto: Petr Kraus
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....