Banes Motor České Budějovice
13.03.2015, Michal Špírek

TRE - CEB 2:4 - Navrátilci do sestavy pomohli k druhé výhře v sérii

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dvakrát prohrávali, ale dvakrát dokázali najít odpověď a nakonec se Českobudějovičtí radují z vítězství z třebíčského ledu. Gólově se prosadili i dva navrátilci do sestavy - Rok Pajič a vítěznou trefu měl na svědomí obránce Dan Růžička. ČEZ Motor se tak ujal v semifinálové sérii vedení 2:1 a v sobotu bude chtít vytěžit z psychické výhody třetí bod.

První desetiminutovka zápasu vyšla lépe domácí Horácké Slavii. Hned ve třetí minutě vypálil po buly nebezpečně domácí kapitán Dolníček, brankář Bláha ovšem jeho pokus úspěšně zlikvidoval. Tentýž hráč zkoušel z protiútoku štěstí o další tři minuty později, pálil ale mimo. O svoji chvíli slávy se hlásil i Jan Wasserbauer, Bláha byl však i tentokrát bezchybný. Hosté se v úvodu nemohli vůbec dostat do hry a tak jedinou jejich šancí byla pouze ta z třetí minuty, kdy ihned po vhazování pálil hostující Pajič. Trefil ovšem pouze Dusíkovu připravenou rukavici. Rušněji bylo před Dusíkem v šestnácté minutě zápasu, když před ním nepříjemně tečoval kotouč Českobudějovický Trummer. Pořádně se zapotil i hostující Bláha, kterého po střele Erata zachránila tyč. V samém závěru třetiny pak ještě jeho pozornost otestoval z otočky Adam Raška, gól ovšem nepadl a tak skončila první třetina bez branek - 0:0.

Těch se diváci dočkali už v úvodu druhé třetiny. Ve čtyřminutové přesilovce nahrál domácí Rostislav Malena přesně Lukáši Havlovi, který ranou k tyči nedal brankáři Bláhovi nejmenší šanci a otevřel konečně skóre – 1:0. Hosté se snažili ihned po vhazování prostřednictvím Tomáše Nouzy vrátit zpět do zápasu, Dusík jeho pokus ale pokryl. V sedmadvacáté minutě byl však krátký i on. Punčochářův pokus vyrazil přesně na hůl Roka Pajiče, který vyrovnal – 1:1. Hosty vyrovnávací branka evidentně povzbudila a najednou to byli oni, kdo určoval tempo zápasu. V půlce utkání mířil od modré mezi Dusíkovy betony marně David Kuchejda, o minutu později to zase zkoušel z otočky kapitán Budějovic Straka. Hosté však vedoucí branku nedali a byli to naopak oni, kdo inkasoval. Ve vlastní přesilovce vystřelil přes hráče Lukáš Havel a domácí Roman Erat dorazil odražený puk do sítě – 2:1. Ze svého vedení se ovšem Horácká Slavia příliš dlouho neradovala a už v třicáté šesté minutě bylo opět vyrovnáno, když Strakovu střelu od modré tečoval Martin Heřman – 2:2. V závěru třetiny pak pomohlo Budějovicím vyloučení domácího Šaura, které hosté zásluhou Davida Růžičky využili ve svůj prospěch – 2:3.

V poslední části napnula Horácká Slavia všechny své síly k vyrovnání. A byla mu i skutečně velmi blízko, když Bláhovu lapačku vyzkoušel nadvakrát Michal Vodný. Naopak hosté mohli o svém vítězství rozhodnout už ve čtyřiačtyřicáté minutě, když domácí Dusík chyboval za brankou při rozehrávce. Třebíčští obránci ovšem byli na svém místě. A tak se přihlásili ke slovu opět domácí. Před brankou zkoušel přihrávat Václav Jaroš, brankář Bláha však šanci příložníkem překazil. Blízko vyrovnávací brance byl v jednapadesáté minutě i Jan Wasserbauer, trefil ovšem znovu Bláhovu lapačku. V samém závěru srazila Třebíč do kolen vlastní nedisciplinovanost. Místo tlaku přišlo několik hloupých vyloučení a bylo po naději. Domácí ještě v poslední minutě zkusili hru bez brankáře, tu ovšem rychle potrestal Budějovický Josef Straka a uzavřel tím tak celkové skóre utkání - 2:4.

Ohlasy po zápasu

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme odehráli kvalitní utkání. Hráči, kteří nastoupili, podali slušný výkon. Bohužel jsme nezískali další bod. Utekl nám závěr druhé třetiny. Udělali jsme taktickou chybu a inkasovali dva góly. Budějovice si náskok ve třetí třetině pohlídaly, někdy i se štěstím a v závěru skórovaly do prázdné branky.

Petr Rosol - ČEZ Motor České Budějovice: Do zápasu jsme vstoupili špatně, neměli jsme pohyb, neudrželi jsme se na puku. Prakticky jsme se nedostali do žádné kloudné akce. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli a trochu se zvedli. Byly tam samozřejmě přesilovkové góly jak z domácí, tak z naší strany. Odskočili jsme na jeden gól, což se nám v poslední třetině podařilo udržet.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice