Banes Motor České Budějovice
14.03.2015, portál www.jchokej.cz L.Lhota

Čtrnáctiletí Jihočeši skončili druzí ze sedmi účastníků ve skupině Škoda Hockey Cupu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejové centrum Pouzar se od pátku 27. února do neděle 1. března proměnilo v dějiště kvalifikační skupiny Západ, která rozhodovala o jednom z finalistů premiérového ročníku Škoda Hockey Cupu považovaného současně za mistrovství republiky krajských výběrů U14. Týmu Jihočeského kraje unikl postup. Skončil na druhé příčce, ale nezklamal výsledkově ani herně. Vítězem se stal celek Prahy, který ve finále vyzve družstvo Moravskoslezského kraje.
Slavnostního zahájení západní části Škoda Hockey Cupu v jihočeské metropoli se zúčastnil místopředseda ČSLH a ředitel celého turnaje Miloslav Šeba, manažer pro tuto skupinu a sekretář JčKV ČSLH Luděk Pavelka, náměstek budějovického primátora Českých Budějovic pro školství a sociální věci Martin Maršík, ambasador turnaje Jaroslav Pouzar (mistr světa 1976 a 1977) a další bývalí reprezentanti František Vacovský (mistr světa 1949) s Alešem Kotalíkem (bronzový z olympiády 2006).

Všechny týmy našly azyl v Clarion Congress Hotelu (dříve Gomel), během dne se hráči stravovali přímo na stadionu. Turnaj měl velmi dobrou úroveň a výběr Jihočeského kraje potěšil druhým místem v těžké konkurenci. Dvacítka hráčů ze čtyř jihočeských klubů prokázala nesporný talent a rovněž týmového ducha. Trenéři Aleš Dvořák s Tomášem Ulmanem udrželi své svěřence v maximálním soustředění na hokej, k němuž pomohlo i odevzdání mobilů a tabletů, které měli hráči k dispozici vždy jen zhruba hodinu po večeři.

Čtrnáctiletí Jihočeši prohráli pouze jediný duel s Ústeckým krajem, když v závěru dvakrát vyrovnali, ale potřetí se jim to nepovedlo. Bod ztratili také za remízu s týmem Prahy, který postoupil do jihlavského finále. „Naší hrou jsme překvapili hodně lidí. Výkon šel pořád nahoru a gradoval v utkání s Prahou. Bylo úžasné vidět hráče, kteří platí za hvězdy a oblékají v klubech dorostenecký dres, jak padají do střel a obětují se pro ostatní. Složili jsme tým z technických hráčů i bojovníků. Jsme hrdí na to, jak prošli turnajem,“ řekl Aleš Dvořák.

Škoda Hockey Cup 2015, skupina Západ

Výsledky týmu Jihočeského kraje
Pátek 27. února
Jihočeský kraj – Plzeňský kraj 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
31. Filip (Bernat), 35. Pištěk (Dekret), 39. Toman (Procházka).

Ústecký kraj – Jihočeský kraj 6:5 (3:1, 2:4, 1:0)
3. Bernat, 18. Hrubec (Houdek), 18. Toman (Houdek), 23. Bernat (Toman), 26. Bernat (Houdek, Pánek).

Sobota 28. února
Jihočeský kraj – Karlovarský kraj 5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
21. Houdek (Procházka), 34. Toman (Hrubec), 41. Houdek, 45. Toman (Beránek), 45. Toman (Pištěk, Beránek).

Jihočeský kraj – Liberecký kraj 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) 23. Novák (Toman), 39. Grossmann (Procházka).

Neděle 1. března
Jihočeský kraj – Středočeský kraj 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
3. Toman, 45. Toman.

Praha – Jihočeský kraj 3:3 (1:0, 0:1, 2:2)
6. Toman (Čížek), 36. Čížek, 41. Beránek.

Konečné pořadí:


1.    Praha (11 bodů)

2.    Jihočeský kraj (9)

3.    Plzeňský kraj (8)

4.    Ústecký kraj (6)

5.    Středočeský kraj (5)

6.    Liberecký kraj (2)

7.    Karlovarský kraj (1)

Individuální ocenění:

Nejlepší gólman
Adam Horák (Karlovarský kraj)

Nejlepší obránce
Hugo Haš (Praha)

Nejlepší útočník
Marcel Čížek (Praha)

Nejlepší střelec
Matěj Toman (Jihočeský kraj)

Výběr Jihočeského kraje:
Brankáři: Jakub Baloun (HC Lužnice), Denis Vacek (Motor Č. B.)
Obránci: Vojtěch Pánek (HC Lužnice), Tomáš Janoušek, Jiří Dvořák, Štěpán Procházka, Petr Dekret (všichni Motor Č. B.), Jakub Novák, Šimon Kubíček (oba Vajgar J. Hradec)
Útočníci: Jakub Čížek (Motor Č. B.), Matěj Hrubec, Tomáš Bernat, Matěj Fríd, Matěj Toman (všichni Motor Č. B.), Maxmilián Komma (HC Lužnice), Theodor Pištěk (HC Tábor- dříve Motor Č.B.), Matěj Grossmann (Motor Č. B.), Filip Houdek (Vajgar J. Hradec), Matyáš Welser, Martin Beránek (oba Motor Č. B.)
Trenéři: Aleš Dvořák (Motor Č. B.), Tomáš Ulman (Č. Krumlov) Vedoucí týmu: Zdeněk Petrovský
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....