Banes Motor České Budějovice
14.03.2015, Matěj Mayer

JUN: OLO - CEB 6:8 - Motor na závěr sezóny porazil v přestřelce Olomouc

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři Českých Budějovic měli v sobotu v podvečer na programu poslední zápas sezóny, který už mohli odehrát v klidu. Ve velice útočném utkání Jihočeši soupeře z Olomouc přestříleli a nasázeli do jeho klece hned osm zásahů. Bodově se nejvíce dařilo útočníku Emilu Švecovi, který si zlepšil produktivitu o čtyři body (2+2). První start v juniorské kategorii si připsal sedmnáctiletý brankář David Němec.

V sobotu večer nastoupili junioři ke svému poslednímu zápasu sezóny. Na vlastním ledě hostili České Budějovice, proti kterým neuspěli pouze jednou v končícím ročníku. Ani jeden z týmů už neměl, co ztratit, a tak se dalo očekávat, že půjde o formu přátelského utkání. Olomouc do zápasové sestavy napsala pouhých třináct jmen, z toho dva hráči věkem spadali ještě do mladšího dorostu.

Už po necelých pěti minutách ale lovil puk ze sítě budějovický Kváča, když jej dokázal překonat Matěj Pavlovský. Motor ale ukázal, že nebude tak snadným soupeřem, jak by se mohlo zdát, a ve 12. minutě srovnal, když recept na Urbische našel Jakub Šuhaj. Netrvalo dlouho a hosté po přesné střele Dominika Točíka otáčeli skóre. Když se pak potřetí před koncem první dvacetiminutovky za olomouckým brankářem rozsvítilo červené světlo, bylo jasné, že ani Emil Švec se nemýlil.

Aktivní Matěj Pavlovský ale nehodlal odejít do kabin s dvoubrankovým mankem, a tak svou střelou jen pár vteřin před první přestávkou přiblížil Moru na rozdíl jediného gólu. A byl to také Matěj Pavlovský, který po návratu na ledovou plochu překonal Kváču potřetí, a nejen, že tak vyrovnal skóre utkání, ale zároveň zkompletoval svůj hattrick. Podruhé do vedení poslala Olomoucké lajna hráčů s čísly 14, 15 a 16, když se svého prvního ligového gólu mezi juniory dočkal Tomáš Ministr.

S góly ale jako by se v prostřední části roztrhl pytel. Chvíli nato totiž během minuty sledovali puky mizící v síti oba gólmani. Nejprve dokázal na trojku olomouckého áčka vyzrát Petr Škopek, o chvíli později přidal svůj čtvrtý přesný zásah v utkání Matěj Pavlovský. Čtvrtý inkasovaný gól donutil Jakuba Urbische střídat, ani Martin Slezák se ale v bráně příliš neohřál a tahal kotouč ze sítě. Těsně před návratem kapitána Kohoutů z trestné lavice totiž dokázaly České Budějovice využít nabídnutou přesilovou hru, když dostal puk za brankovou čáru Jaroslav Vostřák.

O další branku jihočeského celku se však ve 36. minutě postaral Ondřej Šulek, když zvyšoval už na 5:6. Vedení ale Českobudějovickým vydrželo jen 39 vteřin, když se o další srovnávací branku Hanáků postaral už dvojnásobný asistent Dominik Bauer. Pak ale domácí špatně počítali a také za to byli potrestáni. Zatímco si odpykávali trest za příliš mnoho hráčů na ledě, přidal sedmý gól hostů Emil Švec, který tak zaznamenal druhou přesnou trefu v utkání.

Definitivní podobu skóre, a to 6:8, stanovil osm minut před závěrečnou sirénou nejen sobotního utkání, ale celé sezóny, Dominik Točík, který se již předtím postaral o branku, která poslala České Budějovice poprvé do vedení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice