Banes Motor České Budějovice
14.03.2015, Miroslav Mayer

TRE - CEB 3:4 - Motor vyhrál potřetí a má mečbol

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ČEZ Motor dokázal vyhrát i druhý zápas v Třebíči! Jihočeši tentokrát rychle vedli 2:0, ale domácí zápas vyrovnali na 2:2. Nakonec ovšem Budějovičtí opět zabojovali a vítěznou branku dal šest minut před koncem zápasu obránce Jakub Suchánek. V úterý tak může být jasno o vítězi série, ČEZ Motor totiž vede už 3:1 na zápasy.
Z oslabeného týmu Horácké Slavie, který opustili hlavní opory, bylo cítit odhodlání sérii srovnat. Začátek si Bílé hvězdy však zcela jistě představovaly jinak. Hned v 1. minutě totiž skórovali hosté. A kdo jiný než první formace a Tomáš Nouza, který ujel obráncům a překonal Dusíka.

V 7. minutě se Horácké Slavii přitížilo znovu. Pohlednou kombinaci s rychlými přihrávkami zakončil Josef Straka a Lukáš Dusík se trochu překvapivě odporoučel z branky, ačkoliv ani za jednu branku, kterou obdržel, nemohl.

Třebíč se rozhodně nevzdávala. Ve 12. minutě si domácí svoji aktivitou vybojovali dvojnásobnou přesilovku. Erat nejprve trefil tyč. Ujala se až dorážka Lukáše Havla, který se zorientoval v brankovišti a překonal ležícího gólmana.

Když v 15. minutě krásně trefil růžek branky Jan Wasserbauer, bylo všude krom sektoru hostí veselo. Třebíč naprosto po právu srovnala. A nadále se hnala dopředu.

Útočnou snahu Třebíče zabrzdil až faul obránce Přibyla, hráči v červeném se museli bránit. Znovu se ukázalo, jak jsou přesilové hry klíčové, protože Budějovičtí zásluhou Dušana Žovince těsně před přestávkou znovu odskočili.

I úvod prostřední třetiny přinesl branku. Lukáš Havel využil špatné rozehrávky hostů, připravil si dobrou pozici pro zakončení a střelou mezi betony srovnal skóre.

V prostřední třetině byli domácí lepším týmem. Šance Rašky, který jel sám na bránu a v poslední chvíli o kotouč přišel a Beneš v závěru třetiny neproměnil svoji šanci v branku, když byl v dobrém postavení před brankou. Další branku pak nepřidal ani Havel, na kterého zívala odkrytá klec. Rozhodovat tak měla poslední perioda. Jihočechům druhá třetina nevyšla a Máj byl v bráně bez práce.

V poslední třetině naopak byli aktivnějším celkem hosté, Třebíč hrála velmi defenzivně a byla za to potrestána. Rozhodla jedna chyba a tu vyrobili právě domácí, když v 54. minutě neodehráli kotouč do středního pásma, Boháč s Nouzou připravili palebnou pozici pro Jakuba Suchánka, který se na modré čáře napřáhl a rozhodl. V závěru si bojovník Kuchejda vynutil na svou osobu hned dva fauly a Třebíč se tak připravila o možnost připravit si závěrečný tlak. Horáci se však projevili jako bojovníci, dvouminutové oslabení ustáli a byť ve zbývajícím čase Bláhu nepřekonali, zaslouženě jim aplaudovalo celé domácí hlediště. Spokojenější však byl kotel hostů, opět našlapaný až po okraj. Motor se ujal vedení 3:1 v semifinálové sérii.

Ohlasy po zápasu
Jiří Mička - Třebíč: Začali jsme špatně. Dvakrát jsme nabídli přečíslení a Motor vedl 0:2. Pak jsme to stáhli na 2:2. Pak jsme udělali věc, kterou jsme si ráno ukazovali na videu a kterou nesmíme udělat, Motor znovu vedl. Druhou část jsme hráli parádně a ve třetí části bylo jasné, že kdo udělá chybu, tak to odskáče. My jsme dostali čtvrtý gól a zápas dopadl dobře pro Motor. Kluci zaslouží dík. Dřeli a makali.
Radek Bělohlav - České Budějovice: Věděli jsme, že to bude pro soupeře těžké. Rozhodovalo se o mečbolu. Do zápasu jsme vstoupili dobře, pak jsme soupeře naivním faulem vrátili do hry a od té doby to byl vyrovnaný zápas. Druhá třetina patřila soupeři, měli jsme štěstí, že jsme to zvládli. Třetí třetinu jsme kontrolovali a rozhodli jsme, jsme za to rádi.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....