Banes Motor České Budějovice
25.03.2015, F.Kortus, J.Pešek, M.Macho

Motoru v baráži fandí i Samson

Jde o naprostý unikát. Jedna z dominant Českých Budějovic – Samsonova kašna je oblečena do dresu ČEZ Motoru. Respektive její hlavní protagonista Samson. Navléknutí dresu proběhlo ve středu ráno, přítomno bylo hned několik desítek fanoušků a také majitelé klubu. „Jdeme do toho jako v NHL“, smál se provozní ředitel Petr Sailer.

Samson se symbolickým číslem 750 na zádech, podle letošního výročí města České Budějovice, byl na přání fanoušků a díky souhlasu Rady města oblečen do žlutého dresu Motoru. Vše proběhlo velice rychle. Přesně před týdnem oslovili fanoušci Motoru o originální nápad Radu města. Ta ani na chvilku nezaváhala a povolila unikátní „výzdobu“. „Je to jedinečný a výborný nápad. Fanouškům patří obrovské díky, ale poděkování patří i městu, že tuto akci dovolilo,“ říká Petr Sailer.

„Nyní je tu obrovská euforie. Nikdo ale nemohl vědět, jak se město rozhodne. Není to jenom o městu, je to i o památkářích. Ještě jednou bych chtěl zdůraznit poděkování všem. Zejména fanouškům, kteří s tímto návrhem přišli,“ pokračuje bývalý útočník. Slavnostní oblečení do dresu proběhlo ve středu ráno. Na místo dorazilo pár desítek fanoušků, velký zájem byl také médií. O chválu unikátního nápadu není nouze, fanoušci ze všech koutů republiky Samsonovi s velkým M na prsou tleskají.

Nápad má ještě jednu zvláštnost. V České republice se jedná o první oblečení sochy do dresu. Za oceánem ovšem tuto zkušenost již znají. Fanoušci Philadelphie také oblékli sochu do svého dresu. „Jedeme po vzoru NHL,“ uzavírá s úsměvem Petr Sailer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....