Banes Motor České Budějovice
05.04.2015, Pavel Kortus ml.

Zavřeli jsme ústa těm, kteří nás měli za outsidery, těší Kuchejdu

Praha – Jedna děkovačka, druhá. Rozhovory na ledě s hrdiny zápasu a diváci Motoru, kteří jednoznačně předčili domácí příznivce, vytrvale skandovali jména respondentů. Jedním z nich byl i David Kuchejda, jenž trefil výhru Jihočechů.

Výhra na Slavii Motor reálně vrátila do přímého boje o extraligu. Je to tak?
Rozhodně, je to super. Na Slavii jsme vyhráli zaslouženě za tři body a vrátili se zpátky do boje o extraligu. Když bychom v Edenu prohráli, tak bychom si to asi hodně zkomplikovali. Chuť po vítězství z nás musela být cítit.

Dvě výhry za sebou znamenají, že jste zpět ve hře, čímž jste trošku umlčeli všechny, kteří už vás odepsali.
Ano, dvěma výhrami jsme trošku zavřeli ústa škodolibým jazýčkům, kteří nás ihned pasovali do role outsidera. Jasně se utvrzujeme v tom, že se soupeři můžeme hrát a i vyhrát. V prvních třech zápasech vždy chyběl kousek. Teď jsme o ten krůček lepší, musíme si toho vážit a do každého zápasu jít s pokorou.

Se Slavií jste odehráli výborný první duel, ze kterého jste získali jen bod. V odvetě jste na jejím ledě vyhráli. Sedí vám sešívaní?
Možná se spíš jim hraje špatně na nás (směje se). Už doma jsme si říkali, že jsme měli urvat minimálně dva body. Na Slavii jsme teď jeli vyhrát a věřili si na ní.

Nedělní zápas jste začali dobře, dostali jste se brzy do vedení. Měli jste i další šance, jejichž proměnění by vám zápas mohlo zjednodušit.
Šancí jsme měli dost, a kdyby to bylo po první třetině 3:0, tak se nikdo nemohl divit. V kabině jsme si řekli, že oni vstoupí do další třetiny úplně jinak. Musíme zůstat trpěliví a čekat na šance.

Šance přišla a vy jste ji proměnil.
Proměnil a jsem za to moc rád. Tomáš Nouza mi to výborně dal a mně se to povedlo trefit.

V posledních zápasech hrajete s Josefem Strakou a Tomášem Nouzou. Jak funguje tato nově vytvořená řada?
Tomáš a Pepa jsou naši nejlepší hráči, s nimi se hraje úžasně. Jsem levé křídlo, tak mám víc defenzivních úkolů. Kluci spolu hráli ještě s Martinem Heřmanem skoro celou sezonu a šlapalo jim to. To, že se Martin zranil, to tak v hokeji bývá. Já se ho snažím nahradit a spolupráci v této lajně si nemohu vynachválit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....