Banes Motor České Budějovice
12.04.2015, Miroslav Mayer, video Martin Macho

CEB - CHM 0:4 -Jihočeši zahráli dobrý zápas, ale body neberou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Předposlední zápas Motoru na vlastním ledě výsledkově nevyšel. Domácí hráli celé utkání hodně aktivně a při plném počtu hráčů byli i lepším týmem, ale branky stříleli hráči Chomutova a to rozhodlo. Za stavu 0:3 již hráli prim Piráti a zápas dovedli do vítězného konce. Motor se ovšem za předvedený výkon stydět nemusí.

Motor se zahřál o něco dříve než Piráti a zahrozil hned v první minutě, kdy se do šance dostal elitní útok domácích a Kopřiva musel likvidovat střely Kuchejdy a Nouzi. Hezkou individuální akci předvedl obránce Žovinec, který projel na modrou, nahodil si o mantinel, puk znovu dojel a ještě vystřelil na branku, jenže Kopřiva si tyčku dobře utěsnil. V první větší šanci Chomutova byl David Květoň, který měl před sebou již odkrytou branku a puk poskakoval v brankovišti, ale ten nakonec skončil za brankou. Konec třetiny byla znamení přesilových her Severočechů. Ti tak měli více šancí, ale Jihočeši oslabení hráli aktivně a nenechávali Piráty příliš dlouho v útočné třetině. Pokud nějaká střela doletěla až na branku, tak ji spolehlivě zlikvidoval brankář Gába. V první třetině tak branka nepadla.

Prostřední část zápasu se hrála v podobném tempu jako první dějství. Oba týmy se snažily hrát aktivně a dát branku a diváci se bavili. Zvláště nažhaveni byli domácí fanoušci při první přesilové hře Motoru, kdy šance měli Švihálek a Nouza a Kopřiva musel ukázat svoje kvality. Po přesilovce měl ještě Nouza před sebou prázdnou branku, ale těžký kotouč netrefil. V půlce zápasu se srazili domácí beci a na branku se řítili Nikola Gajovský a Marek Hovorka. Prvně jmenovaný vystřelil a Gába našel puk v lapačce, ale zřejmě až za brankovou čarou, což rozhodl videorozhodčí a hosté se tak ujali vedení. Jihočeši se snažili o okamžité vyrovnání a nastěhovali se před branku Chomutova, ale pěkné kombinace většinou nekončily nebezpečnou střelu. Piráti ovšem také nebyli pasivní a často nebezpečně útočili. Blízko k brance měl Rok Pajič, kterému skvěle nabil Tomáš Nouza, ale střela letěla těsně nad branku.

Třetí třetina byla ve znamení snahy domácího týmu o vyrovnání. Blízko byli Budějovičtí při přesilové hře, kdy sevřeli Piráty před Kopřivou, ale větší šanci si nevytvořili. Pak ovšem hosté ukázali, že nehodlají čekat na branku ve své síti a udeřili. Vytvořili si tlak a před Gábou se jako poslední puku dotkl David Květoň a Piráti vedli už o dvě branky. Hřebíček do rakve Motoru pak zatloukl ještě Ondřej Kaše, který využil přesilovou hru. Motor měl sice ještě přesilovky a snažil se alespoň o čestný úspěch, ale hráčům už evidentně docházely síly. Toho ještě využil Vladimír Růžička, který jel sám na branku a svůj nájezd proměnil. To bylo pro domácí až příliš kruté, ale takový je sport. Na výsledku už nic nezměnila ani dlouhá přesilovka pět na tři, kterou hrálo domácí mužstvo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....