Banes Motor České Budějovice
15.04.2015, Tisková zpráva

Do 3 měsíců bude v Budvar aréně nová kostka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po dvou letech bude zase v Budvar aréně možné sledovat opakované záběry, grafické animace, rozhovory, sestřihy a samozřejmě i sponzorské vzkazy. Město České Budějovice totiž definitivně podepsalo smlouvu s dodavatelem nového multimediálního zařízení.
„Zařízení za 5,5 milionů korun dodá do tří měsíců společnost PERFECT ICE. Nejedná se o unifikovaný typ, ale je vyrobené přímo pro Budvar arénu a v podstatě nahradí původní audiovizuální zařízení, které přesunula společnost Mountfield do Hradce Králové,“ říká náměstek primátora města České Budějovice Ivo Moravec s tím, že kostka umožní například zobrazování živého přenosu z kamer i okamžité opakovaní záběrů, jejich zrychlení či zpomalení, přepínání mezi záběry, vkládání řady informací o probíhající hře i o dalších zápasech, střih videa, obrazové efekty i prolínačky mezi obrazy a grafické animace. Moderní časomíru, která zvládne zobrazit požadované informace o čase, bodech či skóre pravděpodobně ocení i fanoušci dalších sportů jako je třeba basketbal, volejbal, házená či tenis a mnohé další, které mohou Budvar arénu využívat. Kostka by tak měla zkvalitnit a zatraktivnit sledování sportovních utkání, ale i kulturních představení,“ dodává náměstek.

"Pro nás je to zejména další služba pro naše fanoušky, budeme se snažit jim nabídnout audiovizuální servis na nejvyšší možné úrovni, zároveň ale vnímáme, že momentálně je v hale skvělá atmosféra, kterou by nové zařízení mělo co nejméně narušovat," je si vědom marketingový ředitel klubu Tomáš Kučera. Pro klub je to ale také další reklamní plocha, kterou určitě využije. "Samozřejmě je nutné na kostce vysílat i reklamní sdělení, protože samotná obsluha takového zařízení výrazně navýší naše náklady na produkci zápasů, které pak musí právě reklama vykompenzovat. Ale jak už jsem říkal, budeme se snažit přistupovat k tomu co nejcitlivěji," dodává Kučera. V sezoně 2015-16 tak bude ČEZ Motor České Budějovice svým zázemím a službami jednoznačně špička mezi českými kluby. "I my v klubu se musíme snažit dorovnat úroveň podpory našich příznivců, protože ta je momentálně nejlepší u nás. V pátek na hokeji přivítáme jubilejního dvousettisícího návštěvníka v této sezoně, a to nám mohou závidět i finalisté extraligy," uzavírá Kučera.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....