Banes Motor České Budějovice
15.04.2015, Jaroslav Pešek

Dobře to dopadlo, říká o podpisu nové smlouvy Petr Rosol

České Budějovice: Už delší dobu probíhaly okolo zimního stadionu spekulace, že Motor povede do příští sezóny jiný trenér, ale vše nakonec zůstane při starém. Petr Rosol bude mít možnost navázat na svou práci a pokusí se posunout tým zase o stupeň výše.

Jak probíhalo jednání mezi vámi a klubem?
Měl jsem zájem pokračovat, klub měl také zájem. Nebylo moc co řešit, ale samozřejmě já měl nějakou představu a klub měl zase svoji. Někdo ubere tam, někdo zase tam. Nebylo to nic složitého. Dopadlo to dobře.

Na jak dlouho jste se dohodli?
Na další rok.

Budete pokračovat opět ve dvojici s Radkem Bělohlavem. Jak se vám s ním pracuje?
Myslím, že spolu vycházíme dobře a vzájemně si sedíme jak lidsky tak hokejově. Myslím, že se to odrazilo i na výsledcích, protože když si trenéři nerozumí, tak to mužstvo vycítí a hra pak nemá takový glanc.

Měl jste i jiné nabídky třeba z extraligy?
Ano měl jsem nabídku ze zahraničí. Zvažoval jsem to, ale přece jen radši mluvím česky a jsem doma. Už je to pasé.

Sezónu hodnotíte jako úspěšnou?
Samozřejmě. Diváci jsou teď možná trochu zklamaní, že to dopadlo, jak to dopadlo, ale musíme být trochu soudní a musíme si uznat, že kdyby nám před sezónou někdo řekl, že se dostaneme do baráže, tak bychom byli spokojeni. Včerejší výsledek je samozřejmě špatný, ale v takové situaci se těžko hledá motivace, i když ta by tam měla být pořád. Hráli jsme prakticky na čtyři lajny a pravidelně jsme je točili. Myslím, ale že domácí prohrané zápasy se Slavií a s Chomutovem jsme nehráli špatně. Byla to vyrovnaná utkání, kde rozhodovaly detaily, štěstí, možná trochu zkušenost. Budeme se chtít soustředit na páteční zápas, do kterého chceme dát všechno, abychom se rozloučili s fantastickými fanoušky, kteří nás celou sezónu skvěle podporovali, za což jsem hrozně vděčný.

Byla v baráži chvíle, kdy jste věřil, že by se mohl povést postup?
Bylo to po těch dvou vyhraných zápasech v řadě, kdy jsme trochu zamíchali pořadím, ale samozřejmě to byla jen půlka baráže. Myslím, že rozhodl ten zápas doma se Slavií, kdy jsme vyrovnali na 2:2 a v zápětí jsme inkasovali a nakonec prohráli 2:4. Tam se to asi zlomilo.

Měl jste nějaké požadavky na změny kádru pro příští sezónu?
Smlouvu jsem podepisoval s tím, že jsem chtěl vědět, jak bude mužstvo přibližně vypadat. Samozřejmě je ještě brzo, ale nějací hráči už se oslovují. Já bych chtěl Ovečkina a Crosbyho, ale v tomhle mi vedení nevyšlo vstříc (smích). Samozřejmě musíme vybírat v rámci financí, něco je rozdělaného, ale myslím, že kádr zůstane z velké části stejný.

Změní se cíle?
Cílem bude asi baráž. Samozřejmě ta ale může přijít i ze čtvrtého místa. Zase tam bude pět vyrovnaných mužstev stejně jako letos. Budou to nejspíš ty samé týmy: Kladno, jeden tým z baráže, Jihlava, Třebíč a my. Nevím, do jaké míry do toho zasáhnou Litoměřice nebo Havířov, ale myslím, že o špičku si to rozdá těch pět mužstev.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice