Banes Motor České Budějovice
19.04.2015, Matěj Mayer

SLA - CEB 4:3p - Motor na závěr prohrál na Slavii v prodloužení

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisté z jihu Čech zajížděli k poslednímu utkání sezóny na led Slavie Praha. Českobudějovičtí byli po celý zápas o krůček napřed, ale nakonec ztratili jednobrankové vedení dvě minuty před koncem. Vítězný gól pak dala v prodloužení Slavia a získala bonusový bod. Motor se se sezónou loučí jako poslední celek barážové skupiny.

V posledním zápase letošní sezóny přivítali domácí slávisté tým z Českých Budějovic. Do šancí se v první periodě dostávali spíše slávisté. Nejprve se z mezikruží netrefil Poletín a v následující šanci se brankář hostí Bláha dokázal včas přesunout a zasáhnout proti pokusu Knota.

I přes všechny šance to byli Jihočeši, kteří šli do vedení jako první. Přibyl vyzval přesným pasem ke střele Roka Pajiče, který střelou z první otevřel skóre. Závěr prvního dějství, až na Nouzův pokus, nezaznamenal žádné větší ohrožení pro oba gólmany.

Do druhé části vstoupili aktivně slávisté. Po spolupráci Bednáře a Valacha zazvonila branková konstrukce Bláhovy branky. Ve 26. minutě sešívaní už ale vyrovnali. Jaroslav Bednář si najel do výborné pozice, odkud dokázal najít skulinku mezi Bláhovými betony a srovnal stav zápasu.

Kapitán červenobílých byl i nadále aktivní, o chvíli později se však ani jemu, ani Vlasákovi nepodařilo prostřelit gólmana hostí. Aktivita domácích dále přetrvávala. Divíšek zpracoval odražený kotouč, kterému dokázal v cestě do brány zabránit hráč soupeře za přispění své brusle.

Domácí byli sice aktivní, ale pořekadlo „nedáš - dostaneš“ opět vstoupilo v platnost. Po vyloučení Knota dostali Jihočeši možnost početní převahy. Těsně před koncem jejich přesilové hry se po zmatku před Furchovou klecí dostal ke kotouči Adam Přibyl. Ten se střelou neotálel a zcela přesně zamířil do odkryté branky.

Krátce po vhození úvodního buly třetí třetiny byl vyloučen hostující Punčochář. Toho využil Holec, který vyzval ke střele Miloslava Čermáka, ten dokázal bekhendem oblafnout Bláhu a skóre bylo podruhé srovnané. Moc dlouho ale tento stav nevydržel. Sešívaní totiž neubránili osamoceného Roka Pajiče, který tak skóroval podruhé a opět poslal Jihočechy do vedení.

Těsně před koncem utkání ještě dostali sešívaní možnost zahrávat přesilovou hru. V té dokázal vystřelit David Štich a jeho na první pohled spíše nahození zapadlo za Bláhova záda.

Vzhledem k tomu, že byl stav utkání po šedesáti minutách nerozhodný, následovalo prodloužení. V něm vyzval Valach do samostatného úniku Miloslava Čermáka, který ujel obráncům hostí a rozhodl tento zápas.

Ohlasy po zápasu

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Toto utkání bylo hlavě o tom, abychom vyhráli. Škoda, že se to povedlo až v prodloužení. Hodně šancí jsme neproměnili, to byl ten hlavní důvod.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Motivací v tomto utkání bylo vyhrát, abychom zakončili sezónu vítězstvím. Nepodařilo se. Bohužel nám poslední dobou nevycházejí konce zápasů. Stalo se.. Alespoň máme poučení, co zlepšit do příští sezóny.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....