Banes Motor České Budějovice
29.04.2015, Klub

Hokejový kemp HC České Budějovice sklidil úspěch

ČESKÉ BUDĚJOVICE — O víkendu 25. a 26. dubna proběhl premiérový Hokejový kemp HC České Budějovice.
Na kemp se přihlásilo neuvěřitelných 80 mladých hokejistů z celých jižních Čech. 60 hráčů domácího klubu, 19 hráčů z šesti okolních klubů a jeden hráč z Vídně.

Hráči byli rozděleni do dvou skupin podle věku. Modrožlutá skupina (ročníky narození 2002 – 2005) čítala 30 hráčů a 4 brankáře. Červenobílá skupina (ročníky narození 2006 – 2009) byla v počtu 40 hráčů a 6 brankařů. Na každou skupinu čekala porce 285 minut tréninku na ledě a 240 minut suché přípravy.

Pro modrožlutou skupinu byla první tréninková jednotka zaměřená na bruslení na hranách, obratnostní bruslení a techniku hole. Při druhé tréninkové jednotce si hráči procvičili vedení kotouče, staniční trénink zaměřený na střelbu a zakončení. Třetí tréninková jednotka obsahovala vedení kotouče, střelbu, herní kombinace a soutěže. Čtvrtou tréninkovou jednotkou bylo modelové utkání.

Červenobílá skupina měla tři tréninkové jednotky zaměřené na techniku bruslení, techniku hole, vedení kotouče, střelbu a to vše formou rozdělení hráčů do skupin střídajících se na stanovištích. Čtvrtá tréninková jednotka byla hrou v podobě minihokeje.

Velice zajímavá byla debata dětí s hráčem NHL Martinem Hanzalem, doprovázená videem akcí z nejslavnější hokejové ligy. Na ledě se děti potkaly s odchovanci jihočeského hokeje Zdeňkem Kutlákem, Václavem Nedorostem či Martinem Sedlákem a Radkem Prokešem.
Celý kemp byli hráči pod vedením trenérů z HC ČB.

Na kempu bylo pro děti zajištěno občerstvení - svačiny z mléčných výrobků s pečivem, buchty, bábovky, tatranky, müsli tyčinky, samozřejmě nechyběly vitamíny ve formě čerstvého ovoce a pitný režim. Obědy byly zajištěny v příjemném a čistém prostředí jídelny v budově E-onu vedle Budvar Arény.

Na konci kempu byl každý hráč odměněn osobním poděkováním trenérů s předáním certifikátu o absolvování kempu a tašky, ve které byl puk s logem kempu a vlastnoručním podpisem Martina Hanzala, odznak kempu a pár sladkostí. Hlavně si děti z kempu odnesly spoustu zážitků.

Velký dík a pochvala patří všem hráčům. Děkujeme hostům kempu za jejich čas, který věnovali našim mladým hokejistům. Dále realizačnímu týmu za odvedenou práci a všem rodičům za přihlášení dětí na tento kemp.

Celá akce proběhla bez jakýchkoliv problémů a všichni rodiče, a nejen oni, ji hodnotili jen pozitivně.

Trenéři a realizační tým:
Lukáš Chaloupka, Jiří Hanzal, Roman Fousek, Rostislav Kadlec, František Čech, Milan Šesták, Radek Vondruška, Denis Mařík, Tugomír Grgurič, Václav Vacek, Jiří Beránek

Organizace a administrativa:
Ivana Bartošová, Petr Jaroš


fota z kempu na:
http://mladezcb.rajce.idnes.cz/Kemp_HC_Ceske_Budejovice_25.4.-26.4.2015/
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....