Banes Motor České Budějovice
15.05.2015, Tisková zpráva

Motoráci pomáhali zrakově postiženému chlapci

KAPLICE — První autogramiádu v nové sezoně absolvovali hráči ČEZ Motor České Budějovice Ondřej Bláha, Dan Růžička a Martin Heřman v Kaplici u příležitosti akce "Pomáhej ve tmě" na podporu studenta Dušana Bouchala, který trpí těžkou vadou zraku. I přes svůj hendikep mladý Dušan velmi často navštěvuje zápasy Motoru, ale hlavně studuje se zdravými spolužáky na gymnáziu, k čemuž však potřebuje velice nákladné kompenzační pomůcky. A právě k výběru peněz na jejich nákup návštěva hokejistů výrazně pomohla.
Městečko Kaplice vzdálené 30 kilometrů od Českých Budějovic se ukázalo jako velká "motorácká" bašta. Trojice hokejistů se hodinu intenzivně podepisovala a fotila s každým, kdo měl zájem, a že takových bylo něco přes stovku. Během autogramiády návštěvníci přispívali do připravených kasiček a mohli také vydražit překrásné obrazy dětí z místní umělecké školy, které byly malovány s brýlemi, jenž simulovaly různé druhy zrakových postižení.

K vidění byly i kompenzační pomůcky, které používá Dušan Bouchal při studiu. Atmosféra v kaplickém 3D kině, kde akce probíhala, byla velice příjemná. "Moc rádi jsme sem dorazili pomoct jednomu z našich fanoušků, Dušan nám vyprávěl, jak jezdí s tátou na naše zápasy, a i když puk nevidí, úplně fascinovaně hovořil o úžasné atmosféře, která při našich zápasech panuje," popisoval brankář Motoru Ondřej Bláha. Sympatickou akci završilo hudební číslo a vylosovaní šťastlivci si pak odnesli i motorácké suvenýry, včetně hokejky Roka Pajiče.




Celá galerie z akce "Pomáhej ve tmě k vidění ZDE
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....