Banes Motor České Budějovice
29.05.2015, Aleš Skok

Hokejisté si zpestřili přípravu exhibičním fotbalem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zapomeňte na brusle či běžeckou obuv. Včera motoráci obuli kopačky a postavili se proti Nemanicím, které kopou 1. B třídu a jsou v současnosti na páté příčce. Hráči Motoru šli do zápasu rovnou z těžkého druhého tréninku a ke konci už běhali opravdu horko těžko. Byla to pro hokejisty v parném dni pořádná zátěž.
V základní jedenáctce Motoru se objevil gólman Bláha, který se postavil do brány i v tomto fotbalovém střetnutí. Dále na zelený pažit vyběhl Rob, Prokeš, Kříž, Švihálek, Vaniš, Mucha, Přibyl, Škoda, Nouza a také ředitel marketingu Kučera, jinak také fotbalista z 1. B třídy. V průběhu zápasu dostřídali také Švec a Pašek.

„Většina z nás neviděla fotbalový míč rok, takže jsme se do toho zpočátku dostávali pomaleji, a když už jsme se nějak chytli, začaly nám trochu docházet síly, protože to byl pro nás už vlastně třetí trénink v jednom dni,“ vysvětloval Marek Vaniš. Ten sám se dostal ke dvěma zajímavým střelám, ale nemanický gólman byl na místě. Českobudějovičtí hokejisté se v utkání dostali do vedení, přestože přímo na nemanickém pažitu absolvovali těsně před zápasem těžký kruhový trénink. První radost přinesla akce Jána Muchy, ten posunul balón na Václava Paška, který si poradil jako zkušený kanonýr. „Jánko Mucha mi to tam pěkně předložil, já šel sám, a pak už to bylo jednoduché,“ dodal jediný střelec Motoru. „Když jsem byl mladší, tak jsem fotbal hrával, ale teď už není vůbec čas,“ doplnil. „Tenhle zápas je skvělé zpestření přípravy. Vždycky je lepší běhat za balónem než za ničím,“ popsal svůj pohled na zápas Pašek. „Celý zápas jsme se snažili alespoň běhat, ale vepředu je to dost kostrbaté. My jsme v podstatě zvyklí jen na malý fotbálek, a když nás vypustí na takhle velké hřiště, tak ani nevíme, kde máme běhat,“ hodnotil s úsměvem Vaniš.

Hokejisté měli ještě několik příležitostí, ale gólmana Nemanic už víckrát neprostřelili. Výbornou střelou levačkou se například prezentoval ještě Luboš Rob, ale brankář soupeře se předvedl skvělou robinsonádou. Další šance nevyužil ani vyhlášený hokejový střelec Tomáš Nouza a motoráci tak odešli ze svého prvního “ostrého“ zápasu poraženi 1:4. Ačkoliv se Ondřej Bláha snažil, co to šlo, a předvedl několik skvělých zákroků, porážce nezabránil. Náladu si ale hokejisté spravili při penaltovém rozstřelu. Rozhodující pokutový kop proměnil Emil Švec, a když následující pokus pokryl Bláha, mohla tak přece jen propuknout motorácká radost.

Na zápas dorazilo kolem pěti set diváků a za jednou z branek vznikl dokonce kotel. „Ačkoliv jsme hokejoví fanoušci, tak jsme si toto nemohli nechat ujít. Pořadatelé nám vyšli ve všem vstříc a my jsme tak mohli odpálit i nějakou tu pyrotechniku a rozjet chorály. Až na ten výsledek to bylo fajn, ale je to sport. Občas se vyhrává a občas prohrává,“ doplnil k utkání s nadhledem jeden z aktivních fanoušků. Šanci na reparát budou mít hokejisté 16. června, kdy se utkají se ženským týmem Sparty. Zápas se odehraje na hřišti českobudějovické Slavie u Malého jezu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....