Banes Motor České Budějovice
07.06.2015, Pavel Kortus ml.

Štafeta Motoru obstála na 1/2Maratonu České Budějovice

Č. Budějovice – Štafeta českobudějovického Motoru se v sobotu představila na půlmaratonu v Českých Budějovicích. V teplém počasí skončili hokejisté třetí mezi štafetami.

Závod rozbíhal v parném sobotním podvečeru Luboš Rob, který si svůj úsek po náročném soustředění protrpěl. „Měl jsem toho plné zuby, byl jsem rád, že jsem předal štafetu,“ říkal s úsměvem v cíli mladý forvard, kterého zaujala trasa centrem krajského města. „V průběhu závodu jsem si říkal, že tady jezdím autem a teď tu běžím. Až zase tudy příště pojedu, tak si řeknu, že jsem tady běžel půlmaraton,“ pokračoval dobře naladěný Rob.

Druhý úsek dostal pod patronát Marek Vaniš a nezklamal. „Trať byla zajímavější než loni, kdy se běžely dva okruhy. Já měl štěstí, že jsem běžel v centru, které bylo plné lidí. To je pak úplně něco jiného,“ ví útočník Motoru, který se ve štafetě objevil i v loňském ročníku. „Pět kilometrů normálně běháme, ale jsme po náročném soustředění a nebylo to zrovna lehké. Ráno jsem trošku nadával, že musím jít běhat, ale nakonec jsem rád, že jsem si to mohl znovu zkusit,“ říká Marek Vaniš.

Pomyslný štafetový kolík pak převzal Radek Prokeš, jenž rovněž absolvoval českobudějovický půlmaraton už loni. „Před rokem jsem běžel úsek, kde bylo víc diváků. Letos jsem absolvoval trasu na Okružní, ale vždy se vám běží líp, když vás fanoušci podpoří,“ přikyvuje dvacetiletý útočník. „Bylo to podobné jako loni, závod se povedl. Atmosféra hlavně na náměstí a v centru byla úžasná,“ chválí si oblíbený běžecký podnik, který do jihočeské metropole láká tisícovky běžců i diváků.

I finišman Adam Přibyl po soustředění na Lipně bojoval s únavou, ale vypořádal se s ní a dovedl štafetu úspěšně do cíle. „Měl jsem nohy celou dobu tuhé jak límec. Občerstvovací stanice mi zachránila život,“ smál se po závodě ještě udýchaný. Hlavním aspektem bylo teplé počasí, které běžcům komplikovalo život na trati. „Bylo hrozné horko, síly rychle ubývaly,“ shodli se všichni. „Navíc jsme dostali dresy, ve kterých bylo dvakrát takové vedro,“ doplnil Radek Prokeš.

O výsledky tolik nešlo. Motoráci doběhli ve štafetách třetí, když je předběhly štafety Běžeckého klubu České spořitelny a českobudějovické Městské policie. I když nešlo… Kvarteta dvou největších sportovních klubů ve městě mezi sebou uzavřela sázku o sud piva, který nakonec o dvanáct vteřin uzmuli hokejisté. „Splnili jsme to, proč jsme sem šli. Byla to dobrá motivace navíc,“ přikyvovali s úsměvem všichni členové vítězů. „Vyhrál nám to Příba, ten všechny předběhl,“ měl jasno Radek Prokeš. Finišman ale zůstal skromný. „Ne, já už přebíral štafetu před Dynamem a jen to udržel. I když ten Dynamák mi v závěru šlapal na paty, ale asi jsem měl víc sil,“ uzavřel Adam Přibyl hodnocení povedeného půlmaratonu, na kterém měla zastoupení i redakce webových stránek Motoru. Jeden z jejích členů Michal Špírek se s náročnou tratí zdárně popasoval.

Výsledky štafet:
1. Běžecký klub České spořitelny A tým01:22:38
2. Městská policie České Budějovice- 00:01:17
3. HC Motor- 00:05:42
4. SK Dynamo České Budějovice- 00:05:54
5. CBSPED- 00:08:06
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....