Banes Motor České Budějovice
17.06.2015, Jaroslav Pešek, Aleš Skok

Fotbalová Sparta padla. Motor jí nadělil šest gólů

České Budějovice: Motor si jako už tradičně zpestřuje letní přípravu občasnými fotbalovými zápasy. Největším tahákem byl pro letošek zápas proti prvoligové fotbalové Spartě. Co na tom, že šlo o ženskou jedenáctku, Motor zápas zvládl a zaznamenal první letošní výhru.

Zápas začal ve velkém tempu. Sparťanky ukazovaly, že jsou lépe technicky vybavené než budějovičtí hokejisté a s míčem si rozuměly o něco více. K vidění tak v jejich podání byly přesné krátké přihrávky a celkově z počátku utkání působily živějším dojmem. "Ty jsou hrozně rychlý," zněly bezprostřední reakce střídajících hráčů.

Do první velké šance se dostal budějovický kanonýr Tomáš Nouza, který ale sparťanskou gólmanku nepřekonal. Jako první tak po rohovém kopu lovil míč ze své sítě Onřej Bláha, který nedosáhl na přesnou střelu hlavou. Na vyrovnání se dlouho čekat nemuselo. Velice záhy se dostal do úniku Ján Mucha, který mířil placírkou přesně k tyči.

Vedení ovšem motorákům dlouho nevydrželo. Bláha inkasoval podruhé opět z rohu. Budějovičtí přidali a zásluhou pěkného lobu Tomáše Nouzy vyrovnali.Druhý gól Motoru se nápadně podobal tomu prvnímu a brzy bylo všem fanouškům jasné, jakou taktiku Motoru naordinoval trenér pro toto utkání, Karel Poborský. Dlouhé nákopy a trefovat zařízení. Tento pokyn dobře pochopil i Luboš Rob, který přidal další gól a poslal svůj tým konečně do vedení. To ovšem hráči s M na prsou nedokázali do konce poločasu udržet a první část tak skočnila 3:3.

Druhý poločas už byl, možná po poradě s trenérem Karlem Poborským, plně v režii hokejistů. Lukáš Žálčík dal svůj první gól za Motor, který se nakonec ukázal jako vítězný. Brzy na to se prosadil i Marek Vaniš. Do několika dobrých šancí se řítil Tomáš Nouza, ale velice často ho zastavil vlající praporek pomezního rozhodčího. "Kolikrát jsem byl v ofsajdu jsem ani nepočítal, ale ten rozhodčí mi to pak už dělal schválně," smál se Tomáš Nouza.

Utkání už se chýlilo ke konci, když se dostal k míči Luboš Rob, který vsítil nejhezčí gól utkání. Jeho precizně provedený dloubáček našel svůj cíl přesně a stanovil konečné skóre na 6:3. V závěru si pak hokejisté vyzkoušeli ještě hru v oslabení, když sparťanský trenér poslal na hřiště po předchozí domluvě s domácí střídačkou celkem 15 hráček. Ani to však změnu skóre nepřineslo.

Po závěrečném hvizdu se ještě kopaly penalty, které opanovaly hráčky pražské Sparty a zvítězily alespoň v této soutěži. Celkově však rozhodně nezklamaly, ale naopak překvapily. "Musím holky pochválit. Opravdu mě hodně překvapily. Byly hodně technické a po této stránce nás jednoznačně přehrávaly," uznale pokyvoval Tomáš Nouza.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....