Banes Motor České Budějovice
11.07.2015, Filip Kortus

Jáchym Kondelík již vyhlíží novou sezonu

Neměl to jednoduché. Útočník staršího dorostu Motoru Jáchym Kondelík si koncem loňského roku zlomil kotník, v červnu si v kotníku pro změnu natrhl vaz. Nevzdal se, ke konci sezony ještě pomohl svému týmu a nyní již vyhlíží start té nové.

Pravidelný účastník reprezentačních srazů a kempů má za sebou zřejmě svou nejhorší sezonu. V prosinci si zlomil kotník, což ho vyřadilo na dlouho dobu ze hry. „Na zranění mám pech. Od prosince jsem marodil se zlomeným kotníkem a vynechal jsem dlouho část sezony,“ lituje urostlý centr. Další rána přišla před měsícem, opět do stejného místa. „Uzdravený jsem byl v dubnu. Další zranění jsem si přivodil přibližně před měsícem. Na tréninku jsme hráli ragby a já si natrhl vaz v kotníku,“ rozmlouval o své smolné části těla. Nyní je pod dohledem osobního trenéra Filipa Šimečka. „S Filipem chodím pravidelně cvičit, je to můj osobní trenér. Spolu doháníme zameškané tréninkové manko.“

I přes závažné zranění toho Kondelík stihl v sezoně dost odehrát. Za mladší dorost v základní části posbíral dvacet bodů v patnácti utkáních, ve skupině o udržení nastřádal za osm zápasů čtrnáct bodů. Průměr bodu na zápas si držel i v přípravných zápasech za reprezentační šestnáctku, několik utkání odehrál se lvíčkem na prsou na pozici prvního centra.

Všechny své strasti aktuálně hází Kondelík za hlavu. Již myslí jenom na nadcházející sezonu a moc se těší, až poprvé vyjede na led. „Už se nemohu dočkat, až sezona začne. Všichni jsme suchou přípravu odmakali a věřím, že máme šanci něco uhrát,“ míní loňský kapitán mladších dorostenců. Suchou přípravu v lásce nikdo nemá, přesto podle Kondelíka do ní dali všichni všechno. „Znám jenom jednoho hokejistu na světě, kterého suchá baví. Je to obrovská dřina. Uvědomuji si ale, že je to základ celého hokejového ročníku a odvíjí se od ní fyzická připravenost v sezoně.“

Na led poprvé vyrazí starší dorostenci 20. července. „Spousta kluků se chystá na různé kempy, takže na ledě budou již o pár dní dříve. Já se k týmu připojím o něco později, jelikož mám od devatenáctého reprezentační sraz,“ říká útočník o svém nadcházejícím programu.

Osobně si Kondelík přechod do staršího dorostu nemůže vynachválit. „Máme skvělou partu. To bude naše největší zbraň.“ Hvězdný tým letos podle Kondelík mít starší dorost nebude, o motivaci ovšem budou mít všichni hráči postaráno. „Letos nebudeme mít tak silný tým, ale jsme silní jako kolektiv. V play off ještě nikdo z nás nebyl, takže motivaci se tam dostat budeme mít obrovskou,“ míní Kondelík o síle českobudějovického týmu.

Minulý ročník odehrál za starší dorost Kondelík pět zápasů, v nadcházejícím věří, že se prosadí natrvalo. „Už minulý rok jsem za starší dorostence pár zápasů odehrál, tak věřím, že mi to nyní v něčem pomůže.“ Sestavu stejně jako všichni ostatní jistou nemá, o místo mezi svěřenci kouče Všetečky se chce poprat. „Udělám vše proto, abych se do sestavy dostal. Myslím si, že mám velkou šanci,“ věří.


SezonaKategorieZápasyBrankyNahrávkyBody+/-
2013 - 2014ELIOD ELMD334913-8
2014 - 2015ELIOD ELMD - O udržení821214+5

ELIOD - ELMD1551520+4

RAKO - ELSD5112-3



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....