Banes Motor České Budějovice
23.07.2015, Filip Kortus

Krcho strávil měsíc v nemocnici, ale už je fit a chce si letos zahrát play off

Byl jedním z hlavních strůjců úspěchu v osmé třídě. Tenkrát mladíci vyhráli přímý souboj o mistrovství republiky a v závěrečném velkém finále ve Zlíně obsadili bronzovou příčku. Nyní stojí na prahu nové sezony a věří, že se svými spoluhráči postoupí do play off extraligy mladšího dorostu.

Jaká nemoc vás postihla?
Měl jsem zánět středního i vnitřního ucha. Před tím jsem bral antibiotika a zřejmě z toho nemoc vyplynula.

Na jak dlouho vás nemoc vyřadila ze hry?
Celý květen jsem byl v nemocnici. Po návratu domů jsem začátkem června naskočil do tréninkového tempa a nebylo to nic jednoduchého. Vyrovnával jsem se s tím velice těžko, ale po prvním týdnu už jsem byl celkem v pohodě.

Těšíte se na novou sezonu?
Na sezonu se moc těším. Po náročné suché přípravě jsme se konečně dostali na led a všichni se těšíme na první přípravná utkání.

Vašemu ročníku 2000 se před dvěma roky podařilo získat medaili z mistrovství republiky. Věříte, že dokážete navázat na tento úspěch?
Před dvěma lety to byl obrovský úspěch, na který bychom určitě chtěli navázat i letos. Už dostat se na samotné mistrovství republiky byl tenkrát velký úspěch.

Konkurence ostatních týmů bude zřejmě o dost silnější než před dvěma roky?
Určitě bude silnější než před dvěma roky, kde byly opravdu silné pouze čtyři týmy. Ale naše mužstvo také zesílilo a získalo nějaké ty hokejové dovednosti navíc.

Přestože jste toho v extralize mladšího dorostu loni moc neodehrál, berete každý start jako výrazné plus, které se vám teď může hodit?
Ano, určitě to beru jako plus, jelikož jsem poznal, jaké je to hrát extraligu. Mezi ligou a extraligou je výrazný rozdíl, o kterém jsem se přesvědčil minulý rok, když jsem si vyzkoušel obě dvě soutěže.

Můžete porovnat sílu vašeho týmu letos a loni?
Myslím si, že oba týmy se hodně podobají. V tomto roce máme výbornou partu, snad to tak i nadále vydrží. Minulý rok se nám ke konci sezony parta rozpadla a to byl hlavní důvod, proč jsme to nedotáhli ani do play off.

S jakými cíli vstupujete do sezony?
Od tohoto ročníku očekávám, že se dostaneme minimálně do play off. Máme na to dobře stavěný tým. Jedním z velmi důležitých faktorů bude, jak si v kabině sedneme. Doufám, že vytvoříme silný kolektiv a dobrou partu, která bude tahat za jeden provaz!

 Vojtěch Krcho v minulé sezoně.text

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....