Banes Motor České Budějovice
29.07.2015, Matěj Mayer

Příprava začíná! Motor se představí v Plzni

ČESKÉ BUDĚJOVICE — První zápas nové sezony je tady! Českobudějovičtí hokejisté pod vedením kouče Petra Rosola nastoupí k úvodnímu přípravnému utkání na ledě Plzně. Pro Západočechy to ale premiéra nebude. Na svém ledě hráli poprvé už v úterý, kdy porazili Kladno 3:1. Fanoušky, kteří ve čtvrtek zavítají přímo do Home Monitoring Areny, čeká vstupné 50 korun. Zápas startuje v 17:30 a sledovat ho můžete tradičně na Onlajnech.

O soupeři - HC Škoda Plzeň

Již ve druhém roce po sobě zahajuje Motor přípravné období soubojem s extraligovou Plzní. Škodovka skončila po základní části uplynulého ročníku na sedmé příčce, hned v předkole ji pak vystavila stopku Mladá Boleslav. V letošní sezoně by se Plzeň ráda umístila v nejlepší šestce po základní části. „Každé mužstvo má asi cíl postoupit do play-off a nejlépe do první šestky, ale vím, že to bude ohromně těžké,“ řekl pro klubový web trenér Michal Straka.

Jeho tým přitom oproti minulému ročníku ještě oslabil. Odešel útočník Tomáš Sýkora (Přerov) a brankář Lukáš Mensator (Kladno). Především však klub opustily mladé opory Dominik Simon s Vojtěchem Mozíkem (více v sekci Zaostřeno). Indiány naopak posílil z druhé německé ligy příchozí Jaroslav Kracík a odchovanci Tomáš Pitule s Tomášem Andrlíkem, jenž působil v juniorské soutěži v Kanadě.

Plzeň si letošní premiéru před vlastními fanoušky odbyla už v úterý. Trenéři nasadili v souboji s prvoligovým Kladnem mladou sestavu, která měla od prvních minut utkání pod kontrolou. I s dvoubrankovým přispěním Michala Poletína, nejnovější posily Škodovky, vyhráli Západočeši 3:1.

Velmi podobná sestava plná mladých hokejistů se chystá také na čtvrteční souboj s Motorem. „Řada zkušenějších hráčů jako Ondra Kratěna, Petr Kadlec, Ryan Hollweg, Nicholas Johnson nebo Lukáš Pulpán nastoupí až v sobotu s Jekatěrinburgem,“ prozradil kouč Michal Straka.

Sestava z posledního zápasu:

Polívka (Machovský) – Sklenička, Andrlík, Chalupa, Walter, Marcel, Holý – Poletín, Preisinger, Indrák, Kubalík, Kracík, Kepka, Matějka, Pitule, Beran, Michel, Suchý, Krliš

Zaostřeno: Odchody mladých opor do zámoří

Podpisy smluv Dominika Simona (Pittsburgh Penguins) a Vojtěcha Mozíka (New Jersey Devils) s kluby NHL znamenají pro Plzeň obrovskou ztrátu. Teprve dvacetiletý Simon se díky povedenému uplynulému ročníku vyšvihl až na mistrovství světa, následoval draft do NHL a podepsání nováčkovského kontraktu s Pittsburghem. Obránce Mozík, loni nejlepší střelec mezi všemi obránci v extralize, draftem nikdy neprošel. Přesto zaujal zástupce Devils, kteří s ním podepsali smlouvu na dva roky.

„Samozřejmě nás jejich ztráta mrzí, ale pochopitelně jim přejeme jen to dobré a jsme rádi, že jsme jim mohli dopomoci se zase v kariéře posunout dál a přejeme jim pouze, aby si sen v podobě NHL splnili,“ řekl Michal Straka, kouč Plzně.

VIDEO: Jak rychle se obleče Dominik Simon do výstroje?


1. přípravný zápas

HC Škoda Plzeň
-
ČEZ Motor České Budějovice

čtvrtek 30.7. 2015, 17:30
Home Monitoring Arena

Z tábora Motoru

Jihočeši podstoupí ve čtvrtek první zápasový test, během kterého budou trenéři tradičně zkoušet především mladší hráče. Soupiska Motoru aktuálně čítá čtyři brankáře, deset obránců a sedmnáct útočníků, kteří budou bojovat o přízeň trenérů. Zajímavé bude sledovat souboj tria brankářů Bláha – Gába – Kůdela, které postavili trenéři před začátkem ročníku na stejnou startovací čáru.

Českobudějovičtí by rádi odstartovali přípravu stejně, jako v minulém roce. Na plzeňském ledě tehdy svedli vyrovnanou bitvu, kterou nakonec až v samostatných nájezdech rozhodnul Emil Švec - 3:4. Následné měření sil v Budvar Aréně už dopadlo pro Jihočechy o něco hůře. Plzeň přivezla o poznání zkušenější sestavu a zvítězila 4:1.

Oblékli dres soupeře

Plzeňskou kabinu dobře zná hned trio hokejistů Motoru. Své hokejové začátky na západu Čech prožil třiadvacetiletý obránce Dan Růžička, i o pět let starší útočník Martin Heřman. Druhý jmenovaný oblékl v jednom utkání dres Škodovky i v uplynulém ročníku. Za Plzeň několik let válel také jindřichohradecký rodák Josef Straka, naposledy hrál v jejím dresu v ročníku 2013-14.

Postupná obměna kádru Západočechů způsobila, že na jejich soupisce najdeme jen jediného hokejistu, který v minulosti působil v Českých Budějovicích. Tomáš Pitule zde odehrál pět utkání v sezoně 2013-14.

  Za Plzeň odehrál Josef Straka 305 zápasů, ve kterých si připsal skvělých 234 bodů (104+130).

Věděli jste, že...

Tým redaktorů hcmotor.cz pod názvem "Bomby k tyči" vyhrál na letošním celorepublikovém srazu všech redakcí fotbalový turnaj právě ve spolupráci s redaktory plzeňské Škody.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice