Banes Motor České Budějovice
17.08.2015, Matěj Mayer

Regionální pohár startuje, na jih Čech přijede Kladno

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poprvé během přípravy změří hokejisté Českých Budějovic síly s prvoligovým soupeřem. Na jih Čech zavítá v rámci Regionálního poháru klub Rytíři Kladno, který v přípravě ještě na venkovním ledě nevyhrál a bude tedy mít o motivaci navíc. Úterní zápas odstartuje úvodním vhazováním v 17:30, vstupné je 60 Kč, permanentkáři mají vstup zdarma bez nároku na konkrétní místo. Pokud se nemůžete dostavit přímo na utkání, využijte našeho textového on-line přenosu.

O soupeři - Rytíři Kladno

Ambiciózní tým, který se loni rval o postup do nejvyšší soutěže, prošel přes léto zásadními změnami. V klubu už nepůsobí Tomáš Kaberle (Kometa Brno), který si chtěl ještě zahrát nejvyšší soutěž. Dále se v dresu Rytířů nebude objevovat jindřichohradecký rodák Jan Chábera (Dukla Trenčín), Michal Dragoun (Sparta), Jan Eberle (Olomouc), Daniel Vladař (Chicago, USHL) a dvojice produktivních forvardů Petr Tenkrát – Miloslav Hořava.

Mužstvo naopak posílila dvojice brankářů Lukáš Mensator (Plzeň) – Lukáš Cikánek (Nové zámky). Na Kladno přichází i ex-budějovičtí Václav Skuhravý (Karlovy Vary), který bude dělat Rytířům kapitána, a Vítězslav Bílek (Litoměřice). V obraně bude nově vynikat hned trojice zadáku – Jurij Repe (Třinec), Kanaďan Brendon Nash (Bakersfield, ECHL) a po roční pauze od hokeje také Marek Posmyk (více v sekci Zaostřeno).

Týmy Rytířů a Motoru se spolu v úterý utkají v rámci Regionálního poháru, ve které bude Kladno nováčkem. Stejně jako loni se soutěže, která je pro jeho účastníky vítaným zpestřením předzávodního období, účastní čtyři prvoligové týmy: HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, ČEZ Motor České Budějovice (nově Kladno). Právě Jihočeši budou letos obhajovat prvenství z předchozí sezony. Více o Regionálním poháru se dozvíte ZDE!

Kladno odehrálo v přípravě už pět zápasů, poradilo si však jen Ústím a extraligovou Plzní.

Rytíři Kladno přijedou na jih Čech ve značně okleštěné sestavě. „Máme poměrně dost zraněných či nemocných hráčů, proto v Budějovicích dostanou šanci další. Třeba Petr Křepelka, který si řekl o nominaci k utkání svými výkony v juniorce,“ řekl trenér Rytířů Jindřich Lidický. „Scházet budou například opory Dalecký, Kindl či Horna, naopak premiéru v kladenském dresu zažije kanadská posila Brendon Nash,“ říkají oficiální stránky Kladna.

Sestava z posledního zápasu:

Cikánek - Repe, Kolářík, Růžička, Kehar, Posmyk, Potěchin (od 34. Matula) - Dalecký, Shuhravý, Rudovský - Bílek, Stach, Miura - Berlev, Machač, Šilhavý (od 34. Hrabík) - Čurda, Lukáč, Redlich

Zaostřeno: Posmyk se vrací do velkého hokeje

Celou uplynulou sezonu vynechal hokejový světoběžník Marek Posmyk, který ještě v předchozí sezoně hájil barvy Motoru. Přes roční pauzu ale obrovitý obránce nezahálel a udržoval se v kondici. „Celý rok jsem byl v nějakém pohybu a dělal všechno možné, takže fyzičku jsem neztratil! Chtěl jsem se na Kladně prosadit do kádru, a to se mi podařilo, takže jsem samozřejmě spokojený,“ řekla čerstvá posila Rytířů.

„Marek má přesně ty parametry, které tady potřebujeme. Typově se hodí na naše úzké kluziště. Navíc je to pravák a toho jsme v obraně zatím neměli ani jednoho. Nehleděli jsme na to, že se v přípravě prosadil střelecky, ale že se v utkáních ukázaly jeho zkušenosti,“ komentoval Posmykův příchod hlavní trenér Kladna Jindřich Lidický.


5. přípravný zápas

ČEZ Motor České Budějovice
-
Rytíři Kladno

čtvrtek 18.8. 2015, 17:30
                                  Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí mají odehráno v přípravném období teprve čtyři zápasy, zvítězit se jim však podařilo jen jednou. Velkým překvapením byla porážka na ledě druholigového Tábora z posledního zápasu, kdy za Motor poprvé nastoupil Tomáš Nouza. Ani jeho tříbodové představení (1+2) sice tentokrát na výhru nestačilo, důležité však bylo, že souhra s kapitánem Strakou a Heřmanem neztratila nic ze své dokonalosti.

Výzva pro fanoušky

Chystáte se zítra na hokej? Tak do haly pospěšte. První dva lidé, co nakoupí na našem stánku v tribuně C alespoň za 100 korun, od nás dostanou tričko z kolekce BARÁŽ 2015. Stánek otevíráme hodinu před zápasem.

Oblékli dres soupeře

V zápase se představí hned několik hráčů, kteří mají zkušenosti i s dresem soupeře. Mnohem větší zastoupení v tomto ohledu mají však aktuální hokejisté Kladna. Hned pět hráčů Rytířů si v minulosti zahrálo za Motor! Jedná se o útočníky Vítězslava Bílka, Václava Skuhravého a Tomáše Hornu. Své si na jihu Čech odehráli také Marek Posmyk a Josef Zajíc ml., který zde působil v mládežnických kategoriích. Z českobudějovického kádru oblékl v minulosti dres Rytířů jen David Kuchejda.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....