Banes Motor České Budějovice
19.08.2015, Aleš Skok

Vždy jsem se sem rád vracel, vzpomíná Lukáš Zíb

Po zápase s Kladnem jsme na krátký rozhovor odchytli novou posilu ČEZ Motor České Budějovice Lukáše Zíba. Ten se s námi podělil i o dojmy z posledního odehraného utkání právě s Kladnem.
Lukáši, kdy jste se poprvé dozvěděl o zájmu Motoru?
Poprvé? To už nějaký pátek bude. Přišlo to od Aleše Kotalíka, s kterým jsem byl v kontaktu v podstatě pořád. Čistě hypoteticky jsme se o přestupu bavili už před rokem. Chtěl abych přišel a zkusil udělat s týmem nějaký pořádný výsledek. Praktické obrysy to vše ale mělo až letos.

Takže jste letos už neuvažoval o ničem jiném?
Já měl pořád smlouvu ve Vítkovicích, takže jsem ani o ničem přemýšlet nemohl a bylo by to předčasné. Až vývoj situace mi umožnil přemýšlet o nějakém jiném řešení a přestupu.

Jak se Vám líbil zápas s Kladnem?
Mně se to moc líbilo. Parádní divácká kulisa na přátelské utkání, což se jen tak nevidí. To bylo fantastické. Výsledek byl také naprosto perfektní a hokejově se mi to také velmi líbilo.

Jak se cítíte před čtvrtečním utkáním?
Letní přípravu jsem absolvoval stejně jako v posledních deseti letech, takže se cítím velmi dobře. Nic jsem neměnil. Jelo to úplně stejně jako v předchozích sezonách. Dělal jsem vše, co se mi osvědčilo.

Vzpomenete si ještě na poslední zápas, který jste tu odehrál v dresu Motoru?
Upřímně, kdybych si měl vzpomenout na úplně poslední zápas, který to byl, tak ten mě opravdu nenapadá. Vybavuji si první zápas, když jsem nastoupil za mužské áčko. Ale to asi všichni. Ten poslední však v hlavě nenajdu. Už to je přeci jen nějaký pátek.

A poslední zápas proti Motoru?
To asi jo. Já si užíval všechny zápasy proti Motoru a vždycky jsem se sem rád vracel. Poslední zápas byl tenkrát v extralize, do které Motor jednoznačně patří a doufám, že se tam co nejdříve vrátí.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....