Banes Motor České Budějovice
22.08.2015, Matěj Mayer

Hokejový svátek v Budvar Aréně. Přijede účastník KHL

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po dvou letech se hokejisté Motoru v přípravě střetnou s ruským soupeřem. Tentokrát půjde dokonce o účastníka KHL, na jihu Čech se představí HK Amur Chabarovsk! Ten v Českých Budějovicích zakončí své působení po České republice, během kterého už stihl vyzvat Litvínov, Karlovy Vary a Ústí nad Labem. Úvodní vhazování nedělního zápasu bude netradičně až v 18 hodin! Vstupné na toto utkání se nemění, je stále 60 Kč. Permanentkáři mají vstup zdarma bez nároku na konkrétní místo.

O soupeři - HK Amur Chabarovsk

Kontinentální hokejové liga je neoficiálně druhou nejlepší hokejovou ligou světa. Amur Chabarovsk patří k zakládajícím členům této soutěže, která se rozjela až v roce 2008. V prestižní lize však Amur žádné úspěchy zatím nenasbíral. Nejlepším výsledkem klubu je dvanácté místo ze sezony 2011-12. V loňském roce obsadili hráči Chabarovsku dokonce až poslední místo v tabulce Východní konference. Nově je prezidentem klubu bývalý legendární útočník Alexandr Mogilnyj, který v NHL nasbíral přes tisíc bodů!

Co se týče Čechů a Slováků, v loňském ročníku působili v Chabarovsku hned tři slovenští hokejisté. Na letošní soupisce už však figuruje jediný – třiatřicetiletý Michel Miklík, který byl loni druhý v produktivitě mužstva! Z Čechů by se v Budvar Aréně měli představit ex-pardubičtí Jan Kolář a Tomáš Zohorna, kteří se stali letními posilami Amuru. „Máme to tu v rámci přípravy na sezónu, takže se ještě s klukama poznáváme. Snažíme se dělat to, co nám trenér řekne. Samozřejmě jsem rád, že jsme teď v Česku, kde můžeme hrát proti českým týmům a je to o to zajímavější,“ řekl Zohorna pro webové stránky Ústí nad Labem.

Právě Češi a Slovák hrají v týmu velmi důležitou roli a nejinak by tomu mělo být i v neděli v Budvar Aréně. Prosadili se hned ve dvou ze tří utkání s českými týmy, které už Chabarovsk stihl sehrát. Neúspěšně vyšel Amur pouze z toho prvního na ledě extraligového mistra z Litvínova, kde podlehl 2:4. Následně odehrál úspěšný zápas proti Karlovým Varům, ve kterém zvítězil hladce 3:1. V dosud posledním měření sil s prvoligovým Ústím nad Labem Chabarovsk vyhrál 4:2.

Sestava z posledního zápasu:

Pečurskij – Zub, Šulakov, Jan Kolář, Terjajev, Verevkin, Atjušov, Kurbatov, Čerepanov, Železnov – Miklík, T. Zohorna, Tarasov – Gračev, Wandell, Achmetov – Litovčenko, Vjač. Ušenin, Vl. Ušenin – Baškirov, Bivalcev, Sokolov

7. přípravný zápas

ČEZ Motor České Budějovice
-
HK Amur Chabarovsk

neděle 23.8. 2015, 18:00
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Kádr pro novou sezonu pomalu začíná dostávat konkrétnější obrysy, mužstvo nedávno museli opustit útočníci Marek Vaniš, Emil Švec, Martin Záhora a také obránce Tomáš Pařízek. Přesto trenéři Motoru stále zkoušejí nové hráče, jako například českobudějovického odchovance Jakuba Babku, který se vyjádřil k utkání s účastníkem KHL.

„Zase to bude něco jinýho, bude to asi o něco těžší konfrontace než s našimi kluby. Určitě to bude zpestření přípravy a může nám to jen prospět před soutěží. Loni jsem hrál dokonce dvakrát proti týmům z KHL, když jsem byl v přípravě na Slavii. Byly to myslím týmy Vladivostoku a Záhřebu. Vyznačovaly se bruslením a tvrdou hrou, takže si myslím, že nás to určitě prověří,“ řekl dvaadvacetiletý útočník, který bojuje na jihu Čech o smlouvu.

Na historii zápasů s kluby z Ruska se můžete podívat ZDE!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....