Banes Motor České Budějovice
25.08.2015, Michal Heřman

Poprvé ven. Regionální pohár pokračuje v Jihlavě

Letní Regionální pohár pokračuje třetím kolem, ve kterém se ČEZ Motor České Budějovice představí poprvé na ledě soupeře. Po dvou domácích výhrách se Jihočeši vydají do Jihlavy, kde se v úterý od 18:00 střetnou s domácí Duklou. Ta je zatím bez bodu.

O soupeři: HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava je několikanásobný mistr nejvyšší soutěže, ale od pádu do první ligy se zatím klub z Vysočiny nedokázal mezi elitu vrátit. Po památné baráži s českobudějovickým týmem mají vzájemné souboje vždy pikantní nádech. Například v uplynulé sezoně se na retro utkání Jihlavy a Motoru přišlo podívat 6 475 diváků.

Kádr Dukly zatím nedoznal oproti sezoně 2014/2015 velkých změn. Tým opustili obránce Petr Šidlík, který zamířil do Chomutova a kanonýr Tomáš Čachotský, se kterým odešlo i 59 kanadských bodů (v minulé sezoně nasbíral 45 bodů v základní části a 14 v play-off). Do Dukly naopak přišli z Olomouce Richard Diviš a Adam Zeman, kterému bylo prodlouženo hostování. Z Benátek nad Jizerou přišel další tvořivý útočník Josef Skořepa.

Jihlava má za sebou 8 přípravných zápasů. Porazila reprezentaci Francie 4:2, Slavii Praha 4:3 po nájezdech, Banskou Bystrici 2:1 a Nitru 4:1. S Trenčínem pak prohrála 2:5 a 0:3. V rámci Regionálního poháru nejprve Jihlavští nestačili na Třebíč 1:5 a v zatím posledním zápase prohráli na ledě Kladna 2:6.


Regionální pohár – 3. kolo

HC Dukla Jihlava
-
ČEZ Motor České Budějovice

úterý 25.8. 2015, 18:00, Horácký zimní stadion


Z tábora Motoru

Motor si závěrečnou část přípravy, kterou je Regionální pohár, zpestřil přípravným zápasem s účastníkem KHL – HC Amur Chabarovsk. Zápas rozhodl gól z poslední sekundy a připomeňte si ho zde.

V Regionálním poháru má Motor po dvou zápasech plný počet bodů a vede tabulku. V Jihlavě bude Motoru vypomáhat starnová tvář, obránce Martin Semrád, který při početné marodce a nutnosti odpočinku některých obránců vyztuží obranné řady. V brance bude tentokrát Hynek Kůdela. Duel v Jihlavě můžete sledovat prostřednictvím serveru onlajny.cz zde

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....