Banes Motor České Budějovice
24.08.2015, Jaroslav Pešek

Byli jsme více než vyrovnaným soupeřem, myslí si Jakub Suchánek

České Budějovice: Motor prověřil ruský tým hrající KHL a budějovičtí hokejisté nehráli vůbec špatně, domácí fanoušci museli být i přes hubený výsledek spokojeni. Bohužel jen sekundu před koncem při vyloučení Jakuba Suchánka, rozhodl o výhře Amuru Zub. Právě Suchánek pak zhodnotil celý zápas.

Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Hráli jsem se soupeřem, který hraje KHL, takže jsem jsme před ním měli samozřejmě zdravý respekt. Myslím si ale, že jsme dnes byli více než vyrovnaným soupeřem. Měli jsme dobrý začátek zápasu, potom jsme trochu polevili v druhé polovině první části, nicméně si myslím, že jsme soupeře do žádných větších šancí nebo souvislejšího tlaku nepouštěli. Byli jsme s nimi schopni bruslit celých šedesát minut, což je rozhodně dobrý poznatek. Pro většinu kluků to byla asi první konfrontace s takovýmto soupeřem. Já jsem se ze svého pohledu na zápas určitě těšil, byl to pro mě hodně atraktivní soupeř. Celkově jsem ale spokojený. Škoda toho konce zápasu, který mohl být mnohem lepší nebýt té mé chyby. Beru to na sebe a příště si to musím ohlídat.

Dlouho to bylo 0:1, stále se nedařilo vstřelit branku...
Z toho jsme si nic nedělali, viděli jsme, že ta hra nemá úplně špatný obraz, trefili jsme tyčku a byly tam i další šance. Někdy prostě takové zápasy hrajete, někdy tam napadá úplně všechno a někdy se na ty góly hrozně nadřeme. Proti takhle silnému soupeři se příležitosti vytváří velmi těžko a každá by se měla využít.

Vy sám jste měl ve třetí třetině dobrou šanci, kdy jste střílel z vrcholu kruhu. Co střele chybělo?
Určitě přesnost. Trefil jsem gólmana do masky. Tomáš Nouza mi to tam výborně posunul a já jsem nečekal, že se brankář tak rychle přesune. Chtěl jsem to trefit nahoru na bližší tyč, ale bohužel jsem to trefil na prostředek.

Byl znát nějaký rozdíl ve hře ruského celku, když to porovnáte třeba s Třebíčí?
Za prvé ti hráči jsou jak technicky, tak rychlostně úplně jinak vybavení než hráči v první lize. Všechno na hřišti dělali hráči ruského týmu v úplně jiné rychlosti. Bylo vidět, že když neměli jistý puk při napadání, tak se zatáhli a bránili střední pásmo. Vždycky celá ta pětka na ledě věděla přesně, co se hraje. Myslím, že v tomhle jsou podobné týmy hrozně silné. Jsou schopny měnit rytmus a tempo hry, na to se pak hrozně špatně reaguje. Určitě to byla dobrá konfrontace, takové zápasy jsou v přípravě výborné, protože dobře prověří před těžkými soupeři v lize.

Posledních třicet dva vteřin zápasu jste seděl na trestné lavici, jaké byly pocity, když padl tak těsně před koncem rozhodující gól?
Je to depresivní, ale určitě si z toho hlavu nedělám. Zítra chleba levnější ani dražší nebude.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....