Banes Motor České Budějovice
28.08.2015, Filip Kortus

V generálce přišla těsná prohra s Plzní

Mladší dorostenci Motoru prohráli v generálce na úterní první ligové kolo proti Jihlavě s Plzní 1:2. Jihočeši od 11. minuty vedli díky brance Kubíčka, ale Plzeň dokázala otočit vývoj utkání a zvítězit na druhé ledové ploše Budvar arény.

České Budějovice – Plzeň 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Kubíček (Škvarek, Grossman) – 22. Lang (Hajšman), 35. Houdek (Matiášek).

Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1.

České Budějovice:

D. Svoboda – Novák, Škola, Doktor, Kubíček, Janoušek, Dekret – Silný, Toman, Houdek - Vaculík, Čížek, Beránek – Grossman, Škvarek, Holý. Od 42. navíc Fríd, Šulista. Trenéři: Heindl a Caldr.

Plzeň:

Kolár (31. Pilc) – Hodek, Lokajíček, Kaňák, Šilhan, Váchal, Kovařík, Matějček, Hosnedl – Matiášek, Kolda, Hajžman – Mužík, Hasman, Hajšman – Lang, Přikryl, Benetka – Krýner, Reisnecker, Staněk. Trenér: Vojan.

První třetina nabídla pohledný, svižný hokej s brankovými příležitostmi na obou stranách. Lépe se vedlo domácím borcům, ti dokázali, že v sezoně by mohli pomýšlet na vysoké příčky. Nejvíce aktivity vyvinula první lajna vedena Matějem Tomanem. Ten se v prvních deseti minutách dokázala několikrát dostat do zakončení. Brance byl nejblíže v šesté minutě, ale v samostatném brejku ho vychytal Kolár. Zasloužená první branka přišla v 11. minutě. Třetí lajna zatlačila soupeře, Škvarek přesně našel sjíždějícího Kubíčka, který přesnou střelou prostřelil Kolára – 1:0. Plzni se naskytlo hned několik příležitosti srovnat stav utkání. Nejblíže vstřelené brance byl Hasman, ale Svoboda předvedl dobrý zákrok. Neujala se ani střela Haisneckra, tudíž se šlo do kabin za stavu 1:0.

Ve druhé třetině Plzeň přidala na obrátkách a ihned v úvodu třetiny dokázala vyrovnat. Po střele Hajšmana se k dorážce dostal nikým neatakovaný Lang a srovnal – 1:1. Velkou šanci neproměnil centr druhé lajny Čížek. Novák dobře zavezl kotouč do třetiny, předložil ho šikovnému útočníkovi, ale ten nenašel mezírku pod betonem západočeského brankáře. Za Plzeň se do dobré pozice dostal Kryner, jeho pokus bekhendem nakonec branku minul.

V rozhodující třetí třetině jsme viděli pouze jedinou branku, a to bohužel do sítě domácích. Pět minut po vhození úvodního buly ve třetí třetině se prosadil obránce Michal Houdek. V přesilové hře se k němu dostal puk po špatné střele Matiáška a plzeňské bek prostřelil Svobodu – 1:2. Zvýšit na 3:1 mohl v samostatném úniku bývalý písecký hráč Matiášek. Zvolil střelu po ledě, která skončila těsně vedle domácí svatyně. V závěrečném náporu dostali domácí výhodu přesilovky. Trenér Heindl si vzal time out, odvolal brankáře, ale domácí hráči nedokázali v závaru před brankou dotlačit puk za Pilcova záda.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....