Banes Motor České Budějovice
30.08.2015, Filip Kortus

První kolo je tu. Na led Budvar arény přijede Dukla Jihlava

První ostré utkání čeká na mladší dorost v úterý proti nevyzpytatelné Jihlavě, úvodní buly bude vhozeno v 18:00 na první ledové ploše Budvar arény. Přijďte podpořit mladší dorostence v prvním ligovém utkání skupiny střed ELIOD extraligy mladšího dorostu!

Těžkou letní přípravu a náročné přípravné zápasy mají za sebou, nyní si již nemohou dočkat, až vyjedou k prvnímu ostrému zápasu. Mladší dorostenci ČEZ Motoru odehráli v přípravě několik zápasů, konkrétněji dvanáct, včetně zápasů v turnaji v Chomutově.

Začněme pěkně od začátku. V úvodním přípravném duelu si dorostenci připsali cenný skalp Tampy Bay. Následovalo soustředění ve Strakonicích zakončené výhrou 5:4 s Plzní. Další dvě utkání sehráli svěřenci Romana Heindla na svém ledě. V nich doslova vypráskali slabý Písek 8:1 a stejným poměrem nadělili i Mladé Boleslavi, která se na rozdíl od Písku držela statečněji. Na domácí dvojutkání navazoval víkendový turnaj v Chomutově, který se mladým hokejistům nevydařil. Obsadili poslední pátou příčku, jelikož proti vyrovnaným celkům nezvládli rozhodující části utkání.

Chuť po zpackaném turnaji si nadějní hokejisté Motoru spravili ve venkovních utkáních. Nejprve znovu vyhráli nad Písek, o dva dny později porazili úterního soupeře Jihlavu na jejím ledě 5:2. V předposledním přípravném utkání zvítězili na nájezdy v Mladé Boleslavi 5:4. V generálce na první kolo přijela západočeská Plzeň v nejsilnějším možném složení. V útoku nechyběla hlavní útočná esa Matiášek, Mužík nebo Lang. Po vyhrané první třetině Západočeši otočili vývoj utkání a odvezli si hubenou výhru 2:1.

DUKLA JIHLAVA

V prvním kole vyfasovali mladší dorostenci nevyzpytatelnou Duklu Jihlava. Ta má v přípravě velice zvláštní směs výsledků. Svěřenci Petra Svobody na domácím turnaji byli schopni přejet silný Zlín 4:0, zároveň ale prohrát se Žďárem nad Sázavou 1:2, který v generálce porazili 8:0... Samozřejmě u mládežnických kategorií se v přípravných zápasech často liší sestavy, soupeři Jihlavy mohli k zápasům posílat i B tým. Mezi tahouny mužstva patří útočník Vala nebo obránce Trávník, oba si ELIOD extraligu vyzkoušeli v minulém roce. 

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Špatnou zprávou pro trenéra Heindla je početná marodka jeho svěřenců. Zlomenou ruku má Ondřej Svoboda, do utkání po nemoci s největší pravděpodobností nezasáhnou ani Krcho s Egertem. V brance nastoupí jedna z opor Daniel Svoboda, v útoku nebudou chybět kapitán Silný či tahoun mužstva Matěj Toman.

Přípravná utkání Motoru

2. srpna: České Budějovice A - Tampa Bay 3:1

7. srpna: Plzeň – České Budějovice A 4:5

10. srpna: České Budějovice A – Písek 8:1

12. srpna: České Budějovice A – Mladá Boleslav 8:1

14.,15. srpna: Turnaj Chomutov (Hradec Králové, Tampa Bay, Chomutov, Plzeň) 5. místo

18. srpna: Písek – České Budějovice A 2:6

21. srpna: Jihlava – České Budějovice A 2:5

25. srpna: Mladá Boleslav – České Budějovice A 4:5 po s.n.

28. srpna: České Budějovice A – Plzeň 1:2

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....