Banes Motor České Budějovice
02.09.2015, Jaroslav Pešek

Naposledy nanečisto. Přijede jihlavská Dukla a Motor převezme pohár

České Budějovice: Poslední přípravné utkání je tady. Sílu Motoru před sezónou naposledy prověří HC Dukla Jihlava, což je pro oko budějovického diváky vždy atraktivní soupeř, a tak i když už má Motor vítězství v poháru jisté, určitě bude na co se dívat. Utkání začíná v 17:30. Po skončení utkání určitě domů nepospíchejte. Motor totiž bude přímo na ledě přebírat Regionální pohár.

O soupeři - HC Dukla Jihlava

Dukla před sezónou přišla o svého nejproduktivnějšího hráče, Tomáše Čachotského, který bude v letošním ročníku zkoušet štěstí v extraligovém Zlíně, kam zamířil na hostování. Jihlavě letos nepomůže ani Adam Zeman, který byl loni třetím nejproduktivnějším hráčem svého týmu v základní části a letos bude hostovat v Olomouci. Opačným směrem zamířil Richard Diviš, který už loni Dukle vypomáhal a vcelku se mu dařilo. Další zajímavou posilou je Josef Skořepa, kterého jsme loni mohli vídat v dresu Benátek nad Jizerou. Posledním potvrzeným jménem je gólman Vladislav Habal, který loni odchytal 22 zápasů za extraligové Karlovy Vary a letos by měl v případě potřeby a po dohodě obou klubů vypomáhat i v Jihlavě.

Jihlava už letos odehrála 11 přípravných zápasů a čtvrteční zápas pro ni, podobně jako pro Motor, bude generálkou na 1. ligu. V zatím odehraných zápasech má Dukla vcelku vyrovnanou bilanci - pět výher, šest proher. Co se týče Regionálního poháru, tam se Jihlavě příliš nedařilo. Po pěti odehraných kolech má pouze 4 body, za prohru po nájezdech v domácím zápase s Motorem a výhru v pátém kole proti Kladnu. V tomto zápase dokonce vychytal svou první nulu za A tým teprve patnáctiletý Jakub Škarek.  

Dukla si první výhru v regionálním poháru připsala až v předposledním kole, kdy přetlačila Kladno.

Sestava z posledního zápasu:

Škarek – Zadražil, Štebih, Dobrovolný, Šimek, Grebenjuk, Kvapil, Dundáček, Šafář – Jícha, Prokš, Březina, Malec, Flek, Skořepa, Důras, Anděl, Harkabus, Kohout, Seman, Alekseev

Zaostřeno: Nedohrané zápasy

Zápasy Jihlavy a Motoru jsou vždy trochu specifické. Oba týmy se staly tak trochu rivaly v době, kdy na sebe narážely v baráži a střídaly se v nejvyšší soutěži. Dnes je situace jiná. Oba celky jsou ve stejné soutěži o úroveň níž, než by si představovaly. Bylo tak na čase založit novou tradici. Základy k ní položila Jihlava loni, kdy odmítla dohrát údajně tendenčně řízené utkání a za pro ni velmi nepříznivého stavu opustila ledovou plochu. Ani letos se zápas Jilhavy a Motoru nedohrál až do konce. V zápase třetího kola Regionálního poháru vznikla ve třetí třetině na kruhu u branky Motoru větší nerovnost a sudí se tak rozhodli, že zápas rozhodnou rovnou samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější Motor.


Regionální pohár - 6. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Dukla Jihlava

čtvrtek 3. 9. 2015, 17:30
                                  Budvar Aréna

Z tábora Motoru

I pro Motor bude tento zápas posledním přátelákem před ostrým startem soutěže a dle slov Radka Bělohlava nastoupí Jihočeši v nejsilnější možné sestavě. "Utkání bereme jako generálku na první mistrák, takže nastoupí všichni, kromě těch, kteří jsou zranění, nebo se ze zranění doléčují. Chytat bude David Gába."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....