Banes Motor České Budějovice
07.09.2015, Aleš Skok

Postup do baráže a atraktivní hra, to jsou cíle Motoru

Nová sezona se nezadržitelným tempem blíží a na předsezonní tiskové konferenci, která probíhala v netradičním prostředí nového motoráckého autobusu MHD, tak zástupci ČEZ Motor České Budějovice představili své cíle a novinky, s kterými se do ní pustí. Jedna z novinek je také přejmenování 1. ligy. Oficiální název druhé nejvyšší soutěže v České republice je WSM Liga.

„Jsme rádi, že se ČSLH začíná více zajímat také o druhou nejvyšší soutěž a ne pouze o extraligu,“ dodal k novému názvu generální manažer Motoru Stanislav Bednařík. Ten také zhodnotil loňskou úspěšnou sezonu. „Sezonu jsme ukončili v kladných číslech a to zejména díky postupu do baráže,“ zhodnotil ekonomickou stránku Bednařík.

Rozpočet pro nadcházející ročník je těsně nad 43 miliony korun. Nutno podotknout, že v tuto chvíli ho má Motor z velké části pokrytý.

Pro nadcházející ročník Motor rozdistribuoval mezi fanoušky více než 3250 permanentních vstupenek, což je opět více než v loňské sezóně. I díky tomuto číslu bude chtít útočit na minimálně stejnou průměrnou návštěvnost jako v loňském roce. Ta byla 4990 na utkání a znamenala tak třetí místo v Evropě v druhých nejvyšších soutěžích.

Držitele permanentek také určitě potěší fakt, že hodinu před a hodinu po utkání budou moci opět cestovat městskou hromadnou dopravou zdarma.
Po Stanislavu Bednaříkovi si vzal slovo prezident klubu Roman Turek a odhalil sportovní ambice klubu. „Během základní části se chceme pohybovat v první čtyřce, tím začínat play-off doma, což je velmi důležité. A opět bychom si chtěli zahrát baráž o extraligu, kterou pro naše fanoušky chceme vybojovat,“ začal Roman Turek.

„Myslím, že o postup budeme reálně bojovat my, Slavia, Jihlava a Kladno,“ dodal Turek.

„Chceme stále hrát pro diváky atraktivní hokej, který jsme hráli v minulé sezoně. K tomu by nám mělo pomoct i šest nových tváří v týmu,“ doplnil sportovní ředitel Radek Bělohlav. Obranu Motoru vyztuží Kolmann se Zíbem. Směrem dopředu pomůžou Mikyska, Škoda, Žálčík a na zkoušku působící Babka. „Po zkušenostech z minulé sezony, kdy jsme mnoho utkání kvůli zraněním odehráli pouze na tři formace, chceme mít širší kádr,“ okomentoval šířku kádr Bělohlav.

Do sezony také Motor vstoupí se třemi gólmany Gábou, Kůdelou a Bláhou, přičemž v prvním utkání by měl chytat prvně jmenovaný.

Na tiskové konferenci byl také představen dres pro letošní ročník, který se oproti loňskému roku liší jen v malých detailech.

Ani letos nebudou chybět různé charitativní projekty, populární retro utkání (tentokrát proti Slavii), speciální zápasy pro děti či dámy atp. Ročník okoření i jedna statistická zajímavost. „Náš klub dal od roku 1928, kdy vzniknul, v soutěžních duelech všech domácích lig a přeborů přesně 9824 gólů. Ten, kdo vstřelí gól číslo 176 v letošním ročníku, tak dá desetitisící soutěžní gól v historii klubu,“ prozrazuje ředitel marketingu Tomáš Kučera.

Motor odstartuje sezonu již tuto středu na ledě Havířova. O den později přijede na led Budvar arény Prostějov. V 17:30 začne show s překvapením na nové multimediální kostce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....