Banes Motor České Budějovice
12.09.2015, Pavel Kortus ml.

První domácí zápas jako víno a diváci se bavili

Č. Budějovice - Konečně! Přípravná utkání sice fanoušky Motoru trošku zasytila, ale jenom jako když byste si po celodenním hladovění zakousli třeba tatranku. Ostrý soutěžní zápas, to byl však pořádný kus masa, kterým se diváci nabažili. První domácí duel Motoru se po všech stránkách povedl.

Utkání sice začalo o deset minut později, ale nikdo drobné prodlevy nelitoval. Přítomní totiž zažili povedenou laserovou show a líbivé video, v jehož závěru poslali slova podpory Motorákům třeba Václav Prospal nebo Andrew Ference. Pak už se šlo na věc.

Motor měl skvělý začátek a po padesáti sedmi vteřinách šel do vedení, které ale favorita možná trošku ukolébalo. Prostějov vyrovnal na konci třetiny, kdy si kotouč smolně tečoval do vlastní branky Zíb, což viděli už i právě příchozí fanoušci Prostějova, kteří ani přes pozdější začátek úvod duelu úplně nezachytili.

Blížila se polovina duelu, stav zůstával nerozhodný a v hledišti začala panovat menší nervozita. Pak ale přišlo dvacet vteřin, které rozhodly zápas. Branky Prokeše a Nouzy rozjely karneval, který zakončil až závěrečný hvizd. Prostějovským začaly docházet síly a domácí se bavili. Do pauzy přidal čtvrtý zásah Guman a fanoušci si přáli “bůra“.

Dočkali se ve třetí části, která se hrála už prakticky bez přerušení. Motor skóroval nakonec sedmkrát, zatímco v hledišti už to byla klasika – „Všichni jsou už v Mexiku“ a vlny běhaly jedna za druhou. „Celá hala, skáče s náma“, to už všichni dobře znáte. V závěru si českobudějovický kotel přál i desítku, na tu však nedošlo. I tak odcházelo z Budvar arény více než pět tisíc diváků po děkovačce naprosto spokojených. Jejich hlad po hokeji a prvotřídní zábavě byl ukojen minimálně do středy, kdy přijde řežba se Slavií.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....