Banes Motor České Budějovice
13.09.2015, Matěj Mayer

Souboj prvního s posledním. Jihočeši chtějí další tři body z Litoměřic

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Třetí kolo WSM ligy je na programu už v pondělí a hokejisty Motoru čeká poměrně prestižní souboj na ledě HC Stadion Litoměřice. Ty se staly před letošním ročníkem farmou Mountfieldu Hradec Králové a mají tak ve svém kádru i několik bývalých českobudějovických hráčů. Jako jediný tým však kališníci ve dvou zápasech nebodovali, oba duely dokonce vysoko prohráli. Start pondělního utkání v Kalich Areně je naplánován na 18 hodin.

O soupeři – HC Stadion Litoměřice

Síla kádru Litoměřic se dá jen velmi těžko odhadnout. V minulé sezoně těžil Stadion ze spolupráce s pražskou Spartou, která mu dodávala kvalitní hráče. Od letošní sezony se ale farmou Sparty staly Benátky nad Jizerou a Litoměřicím nabídl spolupráci hradecký Mountfield. Podoba kádru bude tedy značně obměněna. Postrachem soupeřů už navíc nebude úderné duo Jaroslav Kalla – Vítězslav Bílek, protože druhý jmenovaný zamířil zpět na Kladno.

PREVIEW LITOMĚŘIC NA SERVERU HOKEJ.CZ

Výsledky Litoměřic budou do velké míry záviset na hráčích extraligového partnera, který bude na sever Čech posílat především mladší hráče, kteří se snaží prosadit do dospělého hokeje. Právě mezi takové hokejisty patří také českobudějovičtí odchovanci, kterých je v kádru hned několik. Kromě Tomáše Rouska, který hraje v první lajně a má extraligové ambice, jsou to také nadějní obránci Karel Plášil a René Piegl. Součástí širšího kádru je také Aleš Krátoška.

Minulou sezonu byl ve vzájemných duelech lepší Motor, prohrál jen poprvé - 2:5, 5:2, 3:1, 3:2.

Kališníci neprožívají úspěšný vstup do sezony. Po dvou kolech jsou na samém dně tabulky a jako jediný nezískali bod. V první duelu nestačili na vlastním ledě na Jihlavu, které podlehli 1:4. V sobotu inkasovali dokonce šest branek na ledě Havířova, který nedal svěřencům Jiřího Kučery žádnou šanci.

2. kolo: HAVÍŘOV - LITOMĚŘICE 6:2 (1:0, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Sztefek (Pechanec), 25. Sztefek (Pechanec), 26. Maliník (Sztefek), 27. Kanko (Sedláček, Maruna), 30. Mazanec (Kalus, Bárta), 48. Lenďák (Staněk) – 36. Kalla (Ma. Procházka, Rousek), 53. Valášek (Doležal, Švagrovský).

Sestava: Král (27. Pavelka) – Piegl, Krstev, Plášil, Šulc, Bílek, Čáp, Mikliš – Procházka Ma., Kalla, Rousek – Kopta, Švagrovský, Doležal – Berger, Nedvídek, Ondráček – Valášek, Racek, Procházka Mi.


3. kolo

HC Stadion Litoměřice
-
ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 14.9. 2015, 18:00
Kalich Arena (kapacita 1750 míst)

JAKÉ ZMĚNY JSOU NACHYSTÁNY PRO PRVOLIGOVÝ ROČNÍK?

Kdo je ve formě?

Litoměřice toho za dva zápasy v ofenzivě moc neukázaly. Jediným hráčem, který má na kontě dva body, je Zdeněk Doležal, který dvakrát asistoval. Pozornost týmu z jihu Čech by si měl bezpochyby zasloužit první útok kališníků. Jaroslav Kalla byl v loňském ročníku nejlepším nahrávačem soutěže a letos už stihl dát branku. Výborně ho budou doplňovat mladí Martin Procházka a Tomáš Rousek.

Českobudějovičtí se naopak mohou pochlubit vůbec nejvyšší produktivitou. Pyšnit se mohou nejproduktivnějším hráčem WSM ligy Martinem Heřmanem či nejlepším nahrávaček Josefem Strakou. V obou úvodních zápasech si bodově výtečně vedl i obránce Roman Vráblík, který je na čele produktivity zadáků.

Z tábora Motoru

Motor zvládl vstup do WSM ligy na jedničku. Oba dva první zápasy jednoznačně ovládl a může se pyšnit vynikajícím skóre 12:4. Důležité je, že na rozdíl od předchozí sezony jsou nyní schopny udeřit všechny čtyři formace. Soupeř se těžko může zaměřit jen na jeden útok, přestože se zatím nejvíce daří tradičně druhému útoku. Do minulého zápasu už navíc zasáhl Petr Kolmann, letní posila do zadních řad, jehož zkušenosti a defenzivní dovednosti se budou týmu hodit. V bráně spolehlivými výkony splatil trenérům důvěru David Gába.

Věděli jste, že...

Litoměřice působily v sezonách 1961-62 a 1963-14 v nejvyšší soutěži s bilancí 64 utkání, 18 vítězství, 7 remíz a 39 porážek, skóre 240:370.

Program 3. kola

17:30 HC Benátky nad Jizerou – Sportovní klub Kadaň
18:00 HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – AZ Havířov
18:00 Salith Šumperk – HC Dukla Jihlava
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Most
18:00 Rytíři Kladno – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....