Banes Motor České Budějovice
16.09.2015, Matěj Mayer

CEB - SLA 4:1 - Před téměř vyprodanou Budvar Arénou Motor přejel Slavii

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Souboj dvou aspirantnů na nejvyšší příčky v letošním ročníku WSM ligy nabídl duel mezi Českými Budějovicemi a pražskou Slavií. Zápas ovšem nebyl tak napínavý, jak se dalo očekávat. Motor atraktivního soupeře přehrál a zajistil si tři body za jednoznačnou výhru 4:1. I přes hezké počasí si cestu do Budvar Arény našlo 6224 diváků a do vyprodání tedy nescházelo moc.

Do souboje mezi dvěma favority WSM ligy nasadili Českobudějovičtí brankáře Bláhu, který nastoupil ke svému prvnímu soutěžnímu zápasu v sezoně. V úvodu utkání se příliš nezapotil, domácí totiž byli lepším týmem a hned na začátku si vypracoval velkou šanci kapitán Straka. Slavii nepomohly dostat se do tempa ani dvě přesilové hry. Jako první se prosadil Motor už ve 12. minutě, kdy udeřil ostrostřelec Tomáš Nouza. Ten lišácky číhal za obranou, dostal přesný pas od Bohunického a v úniku zakončil přesně nad rameno Hyláka. Až do konce první části byli lepší domácí, do občasných šancí se dostávala i Slavia.

Ve druhé periodě bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Motor hrál hned na začátku přesilovou hru a několik obrovských šancí měl Nouza, který další gól nepřidal. Domácí to ale nemuselo mrzet dlouho. Obránce Dušan Žovinec předvedl opravdovou hokejovou parádu, když v obranném pásmu zesměšnil kličkou hráče Slavie, našlápl kolem pravého mantinelu do útočného pásma a přesnou ranou nad lapačku propálil Hyláka. Před polovinou utkání hrál Motor přesilovou hru a přidal další branku. Žálčík si vyměnil puk s Rokem Pajičem, který naznačil přihrávku na modrou čáru, ale vypálil nečekaně z úhlu, čímž překvapil všechny včetně brankáře. Následně z ojedinělé šance skórovali hosté. Jaroslav Markovič objel branku a přes klubko hráčů trefil přesně horní růžek. České Budějovice měly vzápětí tříbrankový náskok zpět. Jednalo se o další brilantní gól, tentokrát v podání Davida Kuchejdy, který využil geniální Strakovy přihrávky, když mu ve velké šance geniálně poslal puk před odkrytou klec. Ke konci druhé části mohli domácí přidat další gól, ale Robovu střelu dopravil Žálčík do branky bruslí.

Ve třetí třetině se dal očekávat tlak ze strany Slavie, který se ovšem nekonal. Domácí vcelku v pohodě bránili svůj náskok a byli to naopak oni, kteří byli více na puku. Do půlky třetiny se hrálo bez vážnější šance, ale poté visela ve vzduchu pátá branka Motoru hned v několika případech. Žálčík ani Straka se sami před Hylákem neprosadili, vzápětí klasicky aktivní druhá lajna Motoru kouzlila v útočném pásmu, ale bez brankového vyústění. Ke konci utkání se spíše čekalo na to, zda Motor uštědří svému soupeři bůra, žádné drama se rozhodně nekonalo. Nakonec se ale nekonala ani další branka, třetina skončila bez branek a téměř vyprodaná Budvar Aréna tak mohla slavit tři body.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Byl to zvládnutý zápas. Skvěle nám šla koncovka, třetí třetina byla perfektně takticky zvládnutá. Škoda, že jsme nedali další góly, šance tam byly. Mrzí mě jen nevyužitá přesilovka pět na tři.

Milan Razým (HC Slavia Praha): Domácí vyhráli zaslouženě, byli lepší, aktivnější, k ničemu nás nepustili. Výkonem jsme jim to usnadnili, hráli jsme bez pohybu, bez kontaktu, s takovým výkonem bychom neměli šanci proti žádnému mužstvu, natož proti favoritovi soutěže.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice