Banes Motor České Budějovice
16.09.2015, Jaroslav Pešek

Pajič: Zápas by byl ještě hezčí, nebýt mlhy

České Budějovice: Do Budvar arény přijel jeden z největších favoritů soutěže a diváci se tak mohli těšit na pěknou podívanou. Té se jim nakonec dostalo, i když od druhé třetiny na led začala padat mlha, která se nezamlouvala ani hráčům. Rok Pajič, střelec jedné branky, sděloval své dojmy ze zápasu.

Jak hodnotíte dnešní zápas?
Začátek se nám povedl. I když Slavia měla nějaké šance,tak prvního góla jsme dali my, i proto se nám samozřejmě hrálo lépe. Ve druhé části jsme nějaké branky ještě přidali, navíc jsme měli další dobré šance a skóre mohlo být klidně i vyšší. Pozitivní je i to, že ve třetí třetině, kdy jsme vedli o tři branky, jsme soupeře k ničemu nepustili a zápas jsme dohráli bez jakýchkoli velkých chyb v klidu až do konce.

Byl jste nějakou dobu mimo hru. Co vám bylo?
Měl jsem zánět průdušek, což samozřejmě znamenalo antibiotika. Docela se to táhlo, ale teď už jsem v pohodě.

O vašem zdraví svědčí i gól, který jste dnes vstřelil. Jak byste ho popsal?
Bylo to v přesilovce. Puk jsem dostal ještě za brankovou čarou, naznačil jsem přihrávku na obránce, bránící hráč mi trochu poodjel, já jsem udělal krok směrem k bráně a trefil jsem se.

Ve druhé třetině se na ledě objevila v Budvar aréně málo vídaná mlha. Pozná se to na ledě?
Bylo to hrozné a možná trochu i škoda. Myslím si, že zápas by byl pro lidi daleko hezčí. Hlavní rozdíl je v přesnosti přihrávek, prostě nebylo vidět. Viditelnost na deset metrů byla nulová.

Hrál jste v lajně s Robem a Žálčíkem. Jak jste si sedli?
S Žálčou jsme vlastně hráli celou přípravu spolu, takže tak nějak zhruba víme, co jeden od druhého chce. S Kondorem jsme si k tomu něco před zápasem na tréninku řekli a musím říct, že jsme se docela dobře doplňovali. Kondor dobře čte hru, má hlavu nahoře, takže jsme velké chyby nedělali. Myslím si, že to nebylo tak špatné.

Dnes přišlo přes šest tisíc lidí. To je úctyhodná návštěva...
Je to krásné. Před takovou návštěvou se hraje úplně jinak. Můžu jen za celý tým poděkovat všem, kteří přišli a fandili celých šedesát minut.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....