Banes Motor České Budějovice
17.09.2015, Jaroslav Pešek, Jan Kousal

JUN: LIB - CEB 4:3 - Z Liberce si junioři body nepřivezou

České Budějovice: Páté kolo DHL extraligy juniorů zavedlo budějovické mladíky na liberecký led. Jihočeši se svým sokem sehráli vyrovnané utkání. Zásluhou dojnásobné přeilovky dokonce stáhli dvougólový náskok soupeře a vyrovnali na 3:3, ale bohužel je definitivně zlomila trefa Vojtěcha Havlase z padesáté šesté minuty. Za Motor se dvěma góly prezentoval Ondřej Šulek

Severočeši vlétli do zápasu raketovým způsobem, po devětačtyřiceti vteřinách už totiž vedli zásluhou Samuela Solenského. Ten po přihrávce Huni zařadil vyšší rychlostní stupeň, pláchl budějovickým obráncům a následně forhendovou kličkou překonal i brankáře Kváču – 1:0.

Vedení však Tygrům nevydrželo příliš dlouho. Postaral se o to Ondřej Šulek, jenž lehkou tečí pasu od Jana Bárty usměrnil kotouč za Hosnedla – 1:1. A Motor mohl dokonce vést. Šuhaj z mezikruží sice prostřelil Hosnedla, ten však ještě stihl zasáhnout levým betonem a celou situaci zachránit. To domácí dokonce trefili tyč, branka už ale nepadla, a proto se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Ten ale po přestávce dlouho neplatil. Liberci na gól stačilo opět něco kolem minuty, když v přesilové hře vybídl Zachar ke skórování Matyáše Kačírka, který nakonec stál na konci pohledné kombinace – 2:1. Srovnat mohl Doktor, jenže jeho dobrou střelu zápěstím zlikvidoval na poslední chvíli Hosnedl.

Jen o pár sekund později měli Tygři k dispozici přečíslení dva na jednoho, s bekhendovým zakončením Krále si Kváča poradil výborně. S čím si ale hostující gólman neporadil, byla dorážka Vojtěcha Havlase, který dobře hlídkoval před českobudějovickým brankovištěm a doklepnutím Arltovy střely zajistil Tygrům náskok – 3:1.

Ve třetí části Liberec kontroloval vedení poměrně v poklidu, v polovině periody ale přišla dvě vyloučení, která Tygry stála náskok. Paločko a Husa nabídli Jihočechům dvojnásobnou výhodu a tu využil hned po deseti vteřinách tvrdou ranou Josef Žáček – 3:2. A za minutu už bylo vyrovnáno. Již v klasické přesilovce Ondřej Šulek nasměroval puk z podobného místa jako jeho kolega přesně k tyči – 3:3!

Ihned po inkasované brance si domácí celek vyžádal oddechový čas a nakonec možná i tenhle fakt přispěl k rozuzlení nečekaného dramatu. V další přesilovce tečoval Zachar ránu Husy, Kváča si poradil, jenže přišla ještě dorážka Vojtěcha Havlase, na níž už českobudějovický brankář zareagovat nestihl – 4:3. Hosté to sice ještě v závěru zkusili v šesti, Tygři si ale výhru pohlídali a vyrovnané utkání nakonec dovedli vyhrát za tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....