Banes Motor České Budějovice
18.09.2015, Matěj Mayer

Motor zajíždí na led Slovanu, který doma ještě neztratil bod

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V rámci 5. kola WSM ligy zavítají hokejisté Českých Budějovic na led HC Slovan Ústí nad Labem. Klub, který se zatím drží na pátém místě, letos doma prohrál v součtu s přípravou pouze jedinkrát, a to s ruským Chabarovskem. Na ústeckém zimním stadionu tedy rozhodně nepůjde o lehký zápas. Sobotní duel na severu Čech startuje v 17 hodin.

O soupeři – HC Slovan Ústí nad Labem

S oslabeným mužstvem a okleštěným rozpočtem vstupovali do sezony Ústečtí. Sportovní ředitel Jan Čaloun oznámil, že rozpočet Slovanu je před sezonou 14,2 milionu, což znamená pokles téměř o 1,5 milionu oproti předchozímu ročníku. Klub si tak nemohl dovolit služby produktivního Tomáše Roda, na jeho místo ale přišli hráči, kteří se ho pokusí nahradit. Udržet se nepodařilo ani talentovaného brankáře Michaela Petráska, jehož si vyhlédl extraligový Litvínov.

PREVIEW ÚSTÍ NAD LABEM NA SERVERU HOKEJ.CZ

Další velkou letní změnou bylo navázání spolupráce s mladoboleslavským klubem, který byl dříve rivalem Slovanu v druhé nejvyšší lize, případně v baráži. Kádr Ústí nad Labem tak budou doplňovat extraligový hokejisté, kteří se nevejdou v Mladé Boleslavi do sestavy. Severočeši jsou stále velmi nebezpečným mužstvem, protože udrželi Jaroslava Roubíka, jednoho z nejlepších hokejistů prvoligové historie.

Z loňských vzájemných zápasů si Motor odnesl osm bodů, vyhrál třikrát - 2:0, 3:2, 6:5p, 4:6.

Výsledky Ústeckých jsou zatím jako na houpačce. Nejprve na svém ledě porazili Most 3:1, poté podlehli v Jihlavě 1:4. V pondělí na vlastním ledě opět nezaváhali, Havířovu nasázeli dokonce sedm branek a zvítězili 7:4. Poslední duel na ledě Litoměřic ale svěřencům Miroslava Macha úplně nevyšel. Po perfektní první třetině sice Slovan vedl 2:0, v divoké třetí části ale dokázali domácí vyrovnat a nakonec získali také bonusový bod v nájezdech.

4. kolo: LITOMĚŘICE - ÚSTÍ NAD LABEM 5:4sn (0:2, 1:0, 3:2 - 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Berger (Krstev), 42. Ondráček (Plášil), 51. Šulc (Ma. Procházka, Kalla), 60. Švagrovský (Kalla, Ma. Procházka), rozh. náj. Ondráček – 15. Brož (Smetana, Kloz), 19. Roubík (Tůma), 49. Roubík (Brož, Kloz), 58. Tůma (Kloz).

Sestava: Soukup – Smetana, Brož, Vágner, Macek, Bernad, Kurka, do 20. Skočovský – Tůma, Roubík, Kloz – Rys, Kubica, Kuchler – Křivohlávek, Gengel, Navarra – Kopta, Novák

Zaostřeno: Ústecký Kolafa pozitivně testován na kokain

1. března tohoto roku, po posledním zápase čtvrtfinále play-off, v němž Ústí podlehlo na domácím ledě Chomutovu 1:6, byl obránce Slovanu Tomáš Kolafa úspěšně testován na kokain. Jednatřicetiletému hokejistovi s dvanácti extraligovými starty na kontě byl vyměřen trest na čtyři roky, po které nesmí nikde hrát, trénovat ani dělat funkcionáře. A to ani v jiném sportu. Ústecký klub se od něj distancoval.

„Rozhodl jsem se, že nebudu utrácet peníze za právníky. Hokejem jsem nevydělával tolik peněz, abych teď utratil všechny své úspory jen pro to, abych ho hrál dál. Ukončil jsem kariéru a našel si jinou práci,“ uvedla bývalá opora zadních řad pro server idnes.cz.


5. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 19.9. 2015, 17:00
Zimní stadion Ústí nad Labem (kapacita 6500 míst)

KOLIK ČASU STRÁVÍ JEDNOTLIVÁ MUŽSTVA WSM LIGY NA CESTÁCH?

Pokud se dnes nechystáte na výjezd za A týmem do Ústí nad Labem, přijďte do Budvar arény, která bude patřit mládežnickým...

Posted by HC Motor České Budějovice on Friday, 18 September 2015

Kdo je ve formě?

Stejně jako Motor, i Ústečtí se zatím mohou pyšnit poměrně vysokou produktivitou. V tomto týdnu se hned čtveřice hráčů zapsala čtyřikrát během dvou utkání do statistik kanadského bodování. Jaroslav Roubík skóroval hned třikrát (3+1), dva góly a dvě asistence si připsal nejproduktivnější hráč týmu David Tůma, čtyři asistence zaznamenal Jan Kloz a stejný počet bodů si připsal také obrovitý David Smetana (1+3), nejproduktivnější obránce Ústí.

Z hráčů Motoru jsou aktuálně v největší formě tři hokejisté, kteří v posledních dvou duelech bodovali třikrát. Jedná se o kapitána Josefa Straku (1+2), který vede bodování celé WSM ligy, Davida Kuchejdu (1+2), který hraje v poslední době výborně a za poslední zápas si vysloužil od fanoušků titul hvězdy utkání. Překvapivým jménem v této rubrice je pak defenzivní obránce Lukáš Bohunický, který se za celou přípravu bodově neprosadil, nyní má však na kontě už tři asistence. Vzpomeňte na brilantní pas, kterým našel v posledním utkání Tomáše Nouzu.

Obrana Jihočechů se bude muset mít na pozoru před produktivním Jaroslavem Roubíkem.

Z tábora Motoru

Po porážce v Litoměřicích se Motor vrátil na vítěznou vlnu, když si překvapivě lehce poradil se Slavií Praha, jedním z favoritů soutěže. Jihočeši se nyní dělí o první příčku v tabulce s Třebíčí a naplňují tak pozici jednoho z nejsilnějších celků WSM ligy. S dvaceti nastřílenými brankami jsou Českobudějovičtí suverénně nejproduktivnější, další v pořadí má o pět gólů méně. Na vysokou produktivitu by měli svěřenci Petra Rosola sázet i na ústeckém ledě, obrana Slovanu není nepřekonatelná.

Věděli jste, že...

Nejčastějším výsledkem mezi Českými Budějovicemi a Ústím je vítězství Jihočechů 3:2. Z celkem 68 případů skončilo utkání tímto skóre hned šestkrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....