Banes Motor České Budějovice
23.09.2015, Jaroslav Pešek

Straka: Zápas jsme kontrolovali, výhra je zasloužená

České Budějovice: Jihočeští hokejisté před šestým kolem WSM ligy okupovali první místo a nic se na tom nezmění ani po zápase s Kadaní. Motor totiž svého soupeře přetlačil poměrem 3:2 a nadále vévodí tabulce WSM ligy. Utkání po zápase hodnotil kapitán Josef Straka, který vstřelil vítězný gól.

Jak jste spokojený s dnešním zápasem?
Bylo to hodně urputné, jako ostatně vždycky s Kadaní. Důležité bylo, že jsme dávali góly a pořád jsme vedli. Bohužel zase jsme dělali chyby, kdy brzy po našem gólu jsme inkasovali. Toho se musíme vyvarovat, už se nám to stávalo loni. Pořád si to říkáme, ale musíme na tom asi ještě víc zapracovat.

Kadaň přijela v relativně silné sestavě. Poznal jste na ledě nějaký rozdíl?
Myslím si, že to byl úplně stejný zápas jako vždycky proti nim. Neviděl jsem nějaký rozdíl ve hře loňského a letošního kádru Kadaně. My jsme hráli svojí hru a zaslouženě jsme vyhráli, i když některé pasáže nebyly z naší strany úplně dobré. Stále jsme ale utkání kontrolovali.

Vaše lajna zařídila vlastně všechny góly. Očividně si pořád sedíte...
Ano, už spolu hrajeme dlouho, víme o sobě a daří se nám dobře. Že jsme dnes dali góly my, nic neznamená. V Ústí zase skórovali jiní kluci, jsme prostě tým a jednou se daří nám, jindy zase někomu jinému.

Letos se zatím hodně daří Martinu Heřmanovi. Chodí před bránu, tečuje a dává tak góly. Je to nová varianta?
Není to nová situace. Vyplývá to ze hry. Samozřejmě soupeři už mají nějaké přesilovky přečtené, tak jsme museli udělat něco taky z druhé strany. Vychází to na Čajdu (Heřman), je před bránou dobře a zaslouženě dává góly.

V průběhu jste stáhli hru na tři lajny. Oživilo to hru?
Rozhodně. Ta hra na čtyři lajny je taková zdlouhavá, zvlášť když tady máme letos komerční přestávky. Na tři formace se hraje ve větším tempu a je to lepší.

Komerční přestávky komentoval i trenér Rosol. Je to velká změna ve hře?
Je to změna. Jsou tam další minutové prodlevy. Potom když se hraje takovýhle zápas, který nemá tempo, je obtížnější se do toho dostat, ale musíme se s tím vypořádat, protože takhle to bude celou sezónu.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice