Banes Motor České Budějovice
24.09.2015, Matěj Mayer

JUN: PCE - CEB 7:0 - Jihočeši utrpěli v Pardubicích debakl

PARDUBICE — Sedmý zápas, šestá prohra. Takový je bilance českobudějovických juniorů, kteří si před sezonou dělali ambice na nejvyšší příčky. Tentokrát z toho byl dokonce debakl, kteří si odváží Štrbovi svěřenci z pardubické Tipsport arény. Motor doplatil zejména na velkou nedisciplinovanost, když během zápasu obdržel dvanáct menších trestů. Pardubice ho za to vytrestaly hned třikrát.

Oba celky vstoupily do utkání s řadou nepřesností, v 8. minutě už ale Motor měl na svém kontě druhé vyloučení, které domácí dokázali po minutě využít ke vstřelení úvodní branky zápasu. Krajňák našel přesnou přihrávkou na levé straně v předbrankovém prostoru zcela volného Denise Kusého, který zakončil do odkryté části klece – 1:0.

Další početní výhodu sice Dynamo v branku nepřetavilo, ale na další přesnou trefu čekali hokejisté jen do 14. minuty. Horyna vyslal do samostatného úniku Tomáše Pipka, jenž trefil přesně mezírku mezi betony Spáčila – 2:0.

I začátek druhé třetiny se povedl lépe svěřencům Pardubic, nejprve dokázali ubránit oslabení a poté v 5. minutě udeřili. Po vhazování poslal Hoskovec kotouč na hůl Filipa Zadiny, který zamířil přesně do horního rohu branky – 3:0.

O deset minut později se opět rozvlnila síťka hostující svatyně, což vyhnalo Spáčila v branky, kterého nahradil Petr Kváča. České Budějovice nejprve dostaly dvě plus dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a špatné střídání, následně obdržely další dvě minuty opět za příliš mnoho hráčů na ledě, čehož Pardubice využily. Napoprvé sice Ružička zamířil pouze do betonu brankáře, následně ale Nedbal vybídl Adama Ružičku k druhé střele a ten trefil ranou příklepem z první volné místo u levé tyčky – 4:0.

Ani ve třetí třetině se obraz hry příliš nezměnil a ve 43. minutě Dynamo vedlo již o pět branek. Po Pipkově přihrávce si s kotoučem podél pravého mantinelu až k brance soupeře vybruslil Martin Krajňák, jenž poslal puk přesně do bližšího horního rohu – 5:0.

Čtyři minuty před koncem mohl alespoň snížit Šulek, který jel sám na brankáře Červeného, toho si položil na led, ale bekhendovým pokusem mířil příliš vysoko. Naopak Filip Zadina předvedl minutu poté úspěšné bekhendové zakončení, když dokázal přímo před svatyní soupeře obrat o kotouč Šandu a po následném úspěšném střeleckém pokusu se mohl radovat již z druhé dnešní trefy – 6:0.

Dvacet sekund před koncem přidal svou druhou přesnou trefu i Adam Ružička, který s pomocí brankové konstrukce využil přesilovou hru svého celku a uzavřel gólový účet utkání – 7:0.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....