Banes Motor České Budějovice
29.09.2015, Matěj Mayer

Nehráli jsme svůj hokej, vidí příčinu porážky Vráblík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jihočeši poprvé v sezoně nemají ze zápasu ani bod, když v 8. kole WSM ligy podlehli v Budvar Aréně Třebíči. Českobudějovičtí sehráli výbornou první třetinu, i přes drtivý tlak ale šli do druhé části ve výhodě jen o jedinou branku. Neproměněné šance nakonec Motor dost mrzely, což ovšem není podle obránce Romana Vráblíka příčinou porážky s Horáckou Slavií. „Na tohle se nemůžeme vymlouvat. Musíme se soustředit sami na sebe a hrát celých šedesát minut,“ říká autor dvou bodů (1+1) ze svátečního duelu.

Romane, osmý zápas sezony, první prohra v základní hrací době. Jak to hodnotíte?
My jsme samozřejmě do zápasu šli s tím, že chceme vyhrát, takže pro nás se to dnes hodnotí velice těžko.

V první třetině jste si při přesilových hrách vytvořili hodně šancí. Nezamrzí, že jste z toho nevytěžili více gólů?
Vždycky je velká výhoda dát ze začátku co nejvíc gólů, ale na tohle se nemůžeme vymlouvat. Musíme hrát celých šedesát minut, ať je oslabení nebo přesilovka, soustředit se sami na sebe a podat co nejlepší výkon.

Při pozápasové tiskové konferenci poznamenal trenér Třebíče, že váš gól na 1:0 neměl platit. Údajně kvůli postavení domácího hráče v brankovišti, což mělo trvat deset vteřin. Zaznamenal jste něco takového?
Abych řekl pravdu, tak jsem to úplně neviděl. Všímal jsem si Pepy Straky, jak si sjíždí k bráně, tak jsem se mu tam jel nabídnout. Měl puk na bekhend, tak mi ho přihrál a já jsem se jen snažil trefit bránu.

Právě vy jste rozjel druhou gólovou akci, když jste hezkou přihrávkou zpoza branky našel na druhé modré Tomáše Nouzu. Byla to secvičená akce?
Nacvičené to úplně nebylo, ale říkali jsme si, že musíme nějak zareagovat na to, že soupeř tam má velkou díru. Chtěli jsme to sehrát tak, že jeden z útočníků narazí puk tomu, kdo bude rozjetý. Naštěstí nám to vyšlo.

V přípravě jste Třebíč dvakrát porazili. Myslíte, že nyní byla silnější?
Měli spoustu kvalitních hráčů, kterých, si myslím, v přípravě až tolik neměli. My ale musíme hrát svůj styl hokeje, když ho budeme hrát, tak můžeme uspět. Pokud ho ale nedodržujeme, tak to dopadne jako dneska.

Radek Bělohlav po zápase řekl, že trenérům chyběla ze strany hráčů větší bojovnost a sebeobětování. Souhlasíte s tím?
Chyba byla, že jsme si mysleli, že to půjde samo, když jsme ještě neprohráli. Rychle jsme vedli a až na jedno zaváhání se nám dařilo, tak jsme polevili, z čehož pramenily chyby a góly do naší sítě.

Trochu diskutabilní bylo nařízení trestného střílení po faulu Lukáše Zíba. Třebíč se díky brance z nájezdu dostala do vedení, což byl možná rozhodující moment utkání.
Těžko hodnotit. Tohle je prostě na rozhodčím a já ani přesně nevím, jak se toto posuzuje. Samozřejmě člověk v tu chvíli cítí křivdu, ale do rozhodčího nikdo nevidí. Když to trestné střílení nařídil, tak se to asi může. Holt jsme se s tím museli poprat.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....