Banes Motor České Budějovice
13.11.2015, Michal Heřman

Již od 15 hodin nastoupí Jihočeši proti Přerovu, kterému mají co vracet

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zejména ve prospěch rodin s dětmi, ale také aby klub předešel kolizi s volejbalem, na který pak mohou fanoušci vyrazit zdarma, odehraje ČEZ Motor České Budějovice zápas 22. kola WSM Ligy v sobotu již od 15:00. Do Budvar arény přijede HC ZUBR Přerov, který na jihu Čech nikdy nehrál. Vybojují Jihočeši historicky první body s Přerovem?

O soupeři – HC ZUBR Přerov

Nováček soutěže neměl až tak špatný vstup do sezony, ale postupně šel tabulkou dolu. Z úvodních pěti kol uhrál Přerov slušných 11 bodů a byl v horní polovině tabulky. Zhruba od 12. kola, kdy Přerov doma podlehl Prostějovu 2:3, se jejich výkonnost ze začátku sezony nevrátila. Po 21. kole je Přerov třetí od konce a má 27 bodů.

Slušnou bilanci kanadského bodování má jedenadvacetiletý Vlastimil Dostálek. Zasáhl zatím do všech zápasů a má 23 bodů (15+8). V tabulce střelců je v celé lize druhý. Druhý nejproduktivnější hráč týmu je exbudějovický Roman Pšurný 19 (5+14).

Historicky první vzájemné srovnání mužstev v dospělé soutěži dopadlo trochu překvapivě lépe pro Přerov, který na domácím ledě vyhrál 2:0. V zatím posledním utkání vyhrál Přerov důležitý zápas na šumperském ledě 3:2.

21. kolo: ŠUMPERK – PŘEROV 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Roupec (Šebek, Půhoný), 50. Fořt (Vrdlovec, Zdráhal) – 10. Goiš (Popelka, J. Sedlák), 21. Šťastný (Pšurný, Dostálek), 32. Sikora (Sýkora, Ferenc).

Sestava: Šimboch – Chmelíř, Grof, Vágner, Ferenc, Hořava, J. Sedlák, Šnajnar, Běhal – Šťastný, Pšurný, Dostálek – Sikora, Sýkora, Stoklasa – Goiš, Matai, Popelka .


22. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Zubr Přerov

sobota 14. 11. 2015, 15:00
Budvar aréna

Přerovské brankoviště

Přerovský tým protočil v brance pravidelně tři gólmany – Juraje Šimbocha, Jiřího Slováka a Lukáše Klimeše. Všichni zasáhli do osmi zápasů. Pouze Martin Vojtek, který už ukončil kariéru, stál v brance dvakrát. Hlavně Juraj Šimboch má i přes postavení Přerova výborné statistiky. S průměrem obdržených gólů 1,73 a procentuální úspěšností 95,69 % je v obou statistikách v celé lize druhý.

Na volejbal zdarma – ideální příležitost

Díky spolupráci klubů ČEZ Motor České Budějovice a VK Jihostroj České Budějovice mohou jít fanoušci hokeje ihned po utkání na volejbal. Od 18 hodin se ve sportovce utká Jihostroj s SK Volejbal Ústí nad Labem. „Na volejbal mohou jít zdarma lidé s jednorázovým lístkem i permanentní vstupenkou,“ uvedl marketingový ředitel Motoru Tomáš Kučera. „Věříme, že na oba zápasy tak přijde plno fanoušků.“

S kým hrají soupeři?

Jihočeši jsou aktuálně na třetím místě WSM Ligy. Teoreticky mohou jít až na čelo, ale to by soupeři museli zaváhat. První Kladno hraje na šumperském ledě. Druhá Jihlava pak doma hostí Kadaň a čtvrtá Slavia Praha hraje v Havířově.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....