Banes Motor České Budějovice
14.11.2015, Jaroslav Pešek

Pajič: Měli jsme dost šancí, abychom zápas vyhráli

České Budějovice: Motor v domácím zápase nestačil na Přerov, kterému podlehl 1:2, přitom začátek zápasu vypadal ze strany Jihočechů velice slušně. Brzy se také dostali do vedení zásluhou Roka Pajiče, to ale byla jediná gólová radost domácích. Šancí měl Motor mnoho i v dalším průběhu zápasu, ale za Klimeše už další puk neprocedili.

Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Myslím si, že start byl slušný. Hráli jsme tři přesilovky za sebou, kde jeden gól sice padl, ale měli jsme z toho vytěžit daleko víc. Byli jsme v pohybu, což bylo důležité, protože jsme si díky tomu vytvářeli šance, ale jeden gól byl málo. Pak už se chytnul gólman, měli jsme spoustu střel vedle, takže nomohly přijít ani žádné dorážky. Potřebovali jsme právě třeba takový gól, jako dal soupeř ten druhý. K tomu je samozřejmě potřeba štěstí. Stejně si ale myslím, že jsme měli dost příležitostí na to, abychom zápas vyhráli. Bohužel na šance se nehraje a gólů dali víc Přerovští.

Ve druhé třetině jste trochu usnuli, tempo se zpomalilo. V čem byla ta změna?
Oni tam mají hráče, kteří jsou schopní něco udělat z protiútoku a my jsme udělali spoustu zbytečných chyb jako například ztráty puku na modré. Přerov má hráče, kteří rychle otočí a umí dobře vyřešit situace tři na dva, čtyři na dva. Proto nás občas dostali pod tlak a tím se trochu dostali do zápasu.

Byl v zápase nějaký zlomový moment, který rozhodl?
Myslím si, že to bylo až do konce otevřené. Pořád jsme měli šance, akorát jsme je neproměnili. Pokud bych měl říct nějaký zlomový moment, tak podle mě by to byly tři přesilovky v první třetině, kde jsme měli hodně šancí, ale bohužel jsme dali jenom jeden gól. Mohli jsme vést klidně 3:0.

K vám do formace se zařadil Michal Chovan. Jak se vám s ním hraje?
Zrovna jsme se o tom celá lajna bavili. Začíná to být zápas od zápasu lepší. Míša samozřejmě nějakou dobu nehrál, ale je vidět, že se do toho postupně dostává. On má dobrý přehled a je hokejový. Osobně se mi s ním hraje hodně dobře a celá lajna se podle mě zvedá. Teď jde jen o to, abychom proměňovali více šancí.

Dnes vám právě Michal Chovan výborně namazal na gól...
Přesně. On je hokejový, vidí a umí dobře nahrát. Ještě jde o to, aby poté dlouhé době, co nehrál zápas, taky jemu nějaká střela spadla do brány, aby si zvedl sebevědomí. Už za ty tři zápasy co tady odehrál, ale můžu říct, že je to hodně dobrý hráč.

V pondělí jedete do Mostu. Co zlepšit?
Jak už jsem říkal. Líbí se mi pohyb, který tam máme, akorát vstřelit ty góly. Takže produktivita.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....