Banes Motor České Budějovice
15.11.2015, Matěj Mayer

Znovu nastartovat Motor. Takový bude úkol na ledě předposledního Mostu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sobotní utkání na ledě Budvar arény hokejistům budějovického Motoru nevyšlo. Zpět na vítěznou vlnu se budou moci vrátit už v pondělí, kdy zajíždí na led předposledního celku WSM ligy, kterým je HC Most. Severočeši inkasovali v posledních třech duelech 21 branek a už čtyřikrát v řadě nevyhráli. Využijí toho České Budějovice? Pondělní utkání v Mostě začíná v 17:30.

O soupeři – HC Most

Mostečtí byli už na začátku sezonu pasováni do role kandidátů na poslední příčku tabulky, což se také potvrzuje. Severočeši jsou na tom nicméně zatím lépe než Šumperk a s devatenácti body mají čtyřbodový náskok na úplně poslední celek. Ostatní týmy už ale hodně odskočily. Dvanácté Benátky mají už devítibodový náskok a Mostečtí budou tuto ztrátu těžko smazávat.

Zvlášť se současnou formou. Svěřenci Jana Zachly se nacházejí v krizi, když prohráli už čtyřikrát v řadě. V posledních třech duelech navíc inkasovali šest, sedm a osm branek! Na druhou stranu však Slavii sami nasázeli šest gólů (6:7) a ve zbývajících dvou utkáních dali po dvou. Pravděpodobné je, že v pondělním zápase bude k vidění velké množství branek.

V prvním zápase byl úspěšnější Motor. Na vítězství 3:2 se dvěma góly podílel Josef Straka.

Most v sobotu hostil Třebíč, která se ukázala být hodně nad síly domácího týmu. Rozhodla především druhá třetina, ve které gólman Horák inkasoval dohromady čtyřikrát, a musel být vystřídán Moučkem. Horácká Slavia si s chutí zastřílela a porazila severočeský klub vysoko 6:2.

22. kolo: MOST – TŘEBÍČ 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Kubinčák (Havlíček), 45. Smolka (Havlíček) – 17. Polodna (Pekr), 25. Kusko (Pekr, Polodna), 31. Erat (Dolníček, Holec), 37. Erat (Holec, Dolníček), 40. Čejka, 48. Holec (Polodna, Čejka).

Sestava: Horák (37. Mouček) – Zeman, Grin, Černý, Baránek, Strejček, Havelka – Tauš, Alinč, Slavíček – Kubinčák, Havlíček, Smolka – Válek, Hanzl, J. Procházka – Mical, Chlapík, Přeučil


23. kolo

HC Most
-
ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 16.11. 2015, 17:30
Zimní stadion Most (kapacita: 1746)

Slavia znovu bez bodu, zakopl i Motor. Rytíři dali šestku poslednímu

Motor nečekaně ztratil body s Přerovem. Škoda nevyužitých šancí v první třetině.

Posted by HC Motor České Budějovice on Saturday, 14 November 2015

Kdo je ve formě?

Největší pozornost obran soupeřů vzbuzuje jednoznačně nejproduktivnější duo Havlíček – Kubinčák. Ondřej Havlíček si jako jediný z hokejistů Mostu drží průměr bodu na zápas a výborně si vedl také v posledních třech zápasech. Bodově se dokázal prosadit ve všech zápasech a na své konto si připsal vynikajících šest bodů (1+5). Ve všech utkáních bodoval také Vojtěch Kubinčák, zkušený forvard nastřádal pět bodů (1+4).

Josef Straka si sice v zápase se Šumperkem připsal čtyři body (3+1), v posledních dvou duelech ale nebodoval. Tři body v posledních třech utkáních má na kontě Michal Švihálek (3+0), Rok Pajič (2+1), Martin Heřman (0+3) a především navrátilec z marodky Josef Mikyska (0+3), jenž si připsal asistenci v každém zápase, do kterého po zranění nastoupil.

Josef Mikyska letos odehrál teprve osm zápasů, hned v sedmi z nich bodoval! Na gól ale teprve čeká, přijde jeho čas v pondělí?

Z tábora Motoru

Motoráci zaznamenali zbytečnou ztrátu, když v sobotním utkání s Přerovem nedokázali vstřelit více než jeden gól. Zubři byli hratelným soupeřem, ale ani na druhým pokus se Jihočechům nepodařilo jej porazit. „Oboustranně to byl kvalitní zápas, v první třetině jsme se ale prosadili jenom jednou z přesilové hry, to k výhře nestačí. Chyběly nám dorážky, puky tam několikrát jen tak ležely. Takové góly nám teď chybí. Gratuluji soupeři, hezky jsme jim rozchytali gólmana,“ řekl po zápase asistent trenéra, Radek Bělohlav.

Českobudějovickým v sestavě opět chyběl Tomáš Nouza, kterého trápí záda. Po boku Straky s Heřmanem tak znovu nastoupil Ladislav Marek. Nenastoupil ani Jakub Babka s Radkem Prokešem. Druhý jmenovaný pomohl dvěma brankami k výhře juniorskému týmu.

Věděli jste, že...

Od sezony 2013-14 změřil Motor s Mostem síly jedenáctkrát a hned děvětkrát zvítězil (z toho jednou v prodloužení).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....