Banes Motor České Budějovice
15.11.2015, Filip Kortus

MDB: CEB - JIH 3:2 sn - Vydřené dva body s Jihlavou

Po celé utkání byli svěřenci Aleše Dvořáka lepším týmem, jenže houževnatá Jihlava dokázala udržet remízový stav po šedesáti minutách a utkání museli rozhodnout samostatné nájezdy. V nich rozhodl domácí Petr Bartoš, který dvakrát úspěšným blafákem překonal hostujícího brankáře.

Od úvodních minut byl B tým mladšího dorostu lepším týmem a soupeře značnou měrou přehrával. Diváci se dočkali první branky v šesté minutě utkání. Hrubec přesně našel Lukáše Škvarka, který si potáhl puk a přesně zakončil – 1:0. Možnost srovnat měl Pavel Kohout, ale při nařízeném trestném střílní vůbec nezakončil, jelikož mu domácí brankář vypíchl kotouč. Za Motor se podruhé v zápase prosadila druhé lajna. Zakončení Škvarka skončilo na tyči a s dorážkou si poradil Vojtěch Šuhaj - 2:0. Snížení obstaral z nenápadné akce Patrik Čermák, tudíž se do kabin odcházelo za stavu 2:1.

Pět minut po vhození úvodního buly druhé třetiny dokázala Jihlava srovnat stav utkání. Druhou branku Jihlavy vstřelil Pavel Svoboda, kdy překonal Dvořáka slabou bekhendovou střelou – 2:2. Zpátky mohl a vlastně i měl vrátit Motoru vedení hrdina první třetiny Lukáš Škvarek. Nejprve ve dvou příležitostech ho vychytal Chaloupka, o pár minut později znovu nenašel recept na brankáře Dukly. Více druhá třetina nenabídla, tudíž byl po druhé třetině srovnaný stav 2:2.

Svěřenci trenéra Aleše Dvořáka hned v úvodu třetí třetiny zatlačili na soupeře a šli si pro tři body. Jihlava se prakticky nedostávala ze svého pásma, tlak v závěru třetiny byl enormní. Kýženou třetí branku měl na holi Šulista, jenže z bezprostřední blízkosti přestřelil. Neprosadili se ani v brejku Tisoň nebo Brousek, brankář Chaloupka držel svůj tým nad vodou a dovedl ho až do samostatných nájezdů. A to i díky tomu, že domácí Tejček minutu před koncem orazítkoval pouze tyč.

V samostatných nájezdech byli v první sérii úspěšní za domácí Petr Bartoš a za hosty Jiří Novák. Ve druhé, třetí ani čtvrté sérii byli nejúspěšnější oba brankáři, a tak musel v páté sérii rozhodnout znovu domácí Petr Bartoš chladnokrevným bekhendovým blafákem – 3:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice