Banes Motor České Budějovice
18.11.2015, Filip Kortus

CEB - KLA 9:7 - Úžasné utkání Motor zvládl díky devíti brankám

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Šlágr 24. kola WSM ligy mezi ČEZ Motorem a Rytíři z Kladna neměl chybu. Utkání mělo grády a více než šest tisíc diváků si přišlo na své. Brankové hody gradovaly v posledních minutách, kdy se Kladno dokázalo dotáhnout na rozdíl jedné branky. Tečku za zápasem přidal David Kuchejda do prázdné branky. Hattricku dosáhl Tomáš Nouza.

Na zápasové soupisce ČEZ Motoru se poprvé objevila nová posila Pavel Pýcha, který měl ale obrovskou smůlu a po několika střídáních byl zraněn a delší dobu si zase nezahraje. Chyběl i centr první lajny Rok Pajič, který nemohl nastoupit kvůli zranění v horní polovině těla. Kladenským chyběl pouze útočník čtvrté formace Tomáš Horna, jenž působil na krátce štaci v Českých Budějovicích.

Oba soupeři středečního šlágru WSM ligy se dokázali bleskově prosadit a utkání dostalo ještě větší náboj. Vedení se ujali Středočeši, když Repe našel přesnou křižnou přihrávkou rozjetého Jan Rudovského, který si rychlou kličkou poradil s domácím brankářem – 0:1. Domácí na vyrovnávací branku nenechali fanoušky dlouho čekat. Michal Švihálek našel přesně volného Lukáše Žálčíka, jemuž nedělalo problém poslat z první puk za Mensatorova záda – 1:1. Obrat Jihočechů mohl přijít ve vlastním oslabení. Vyhození Jakuba Suchánka se dostalo až k Tomáši Nouzovi. Obávaný střelec si položil Mensatora, jenže ten na poslední chvíli skvěle zasáhl vykopnutým betonem. A tak trestali Kladenští. Václav Pletka tvrdou střelou našel mezírku mezi betony Ondřeje Bláhy – 1:2. Domácí si na další vyrovnávací trefu museli počkat až do druhé přesilové hry. Puk se po ose Straka – Nouza dostal až k Martinu Heřmanovi, který propálil Mensatora – 2:2.

Stejně jako Kladno v první třetině, tak i ČEZ Motor měl bleskový vstup do třetiny. Po třiceti sedmi vteřinách hry se z dorážky prosadil bojovník David Kuchejda - 3:2. První vedení ČEZ Motoru v utkání trvalo necelou minutu. Nejproduktivnější hráč WSM ligy Matěj Stach dostal od obránců Motoru příliš prostoru a přesnou střelou z levého kruhu znovu srovnal – 3:3. Divácky mimořádně atraktivní utkání střetnutí pokračovalo další vstřelenou brankou. A byli to Jihočeši, kdo se jako první radovali ze čtvrté branky. Martin Heřman našel mezi kruhy Tomáše Nouzu, který střelou v pádu zaskočil brankáře Rytířů – 4:3. Možnost znovu srovnat měli hosté v následné přesilové hře. Svěřenci trenéra Lidického už dostrkávali puk do branky, jenže na brankové čáře zaskočil za Bláhu Petr Kolmann a sudí Wágner rozpažil. Pátá branka ČEZ Motoru uznána nebyla. Dušan Žovinec vystřelil z úhlu, Mensatorovi po jeho střele upadla maska, tudíž dorážku Lukáše Žálčíka sudí neuznal. V přesilové hře na konci druhé periody si Rytíři vytvořili velký tlak, ale Českobudějovičtí jednobrankový náskok udrželi a odcházeli do kabin s vedením v zádech.

I ve třetí třetině padla branka v první minutě. Vteřinu po vypršení přesilové hry se v dobré pozici trefil přesnou střelou obránce Nash - 4:4. Na čtvrtou branku zareagovala střídačka ČEZ Motoru střídáním brankářů. Ondřeje Bláhu nahradil David Gába. Pátou branku v síti Kladna obstaral znovu Tomáš Nouza. Při brejku dva na jednoho našel Jakub Suchánek milimetrovou žabičkou domácího střelce a ten se v těchto situací nemýlí – 5:4. Hra se vyostřila a po zákroku Nashe musel slovenský forvard Michal Chovan do kabin. Rytíři se po jednom tvrdém zákroku nepoučili a David Růžička poslal svůj tým do tří. V dvojnásobné přesilové hře se přesnou střelou prosadil Jakub Suchánek a zařídil ČEZ Motoru poprvé v zápase dvoubrankový náskok – 6:4. V první formaci nahradil Michala Chovana Vladimír Škoda a devět minut před koncem se mohl radovat ze své první branky v zápase – 7:4. V závěru vrátil Rytíře do hry Patrik Machač - 7:5. Další odpověď Motor připravil v předposlední minutě. Hattrick zkompletoval po přihrávce Martina Heřmana Tomáš Nouza - 8:5. Gólové hody pokračovaly v poslední minutě. Na rozdíl jedné branky se Rytíři dokázali dotáhnout díky brankám Repeho a Rudovského - 8:7. Poslední slovo měl Motor. Do prázdné branky přidal devátou trefu David Kuchejda - 9:7.

Ohlasy po zápasu

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Takovou přestřelku jsem tady zažil naposledy ještě v době, kdy jsem hrál za Litvínov. Byl to den otevřených dveří, obrany se příliš nevyznamenaly. Když oba týmy mají tak kvalitní útočníky, výsledek podle toho vypadá. Pro nervovou soustavu to nebyl moc dobrý zápas.“

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): „Do utkání jsme vstoupili dobře, ustáli jsme tvrdou hru domácích, pak jsme ale udělali zbytečné chyby a ve druhé třetině měli moc vyloučených. V závěru už to byla přestřelka a nám se ten vyrovnávací gól nepodařilo dát. Domácí nás trestali z přečíslení, to rozhodlo.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....