Banes Motor České Budějovice
20.11.2015, Matěj Mayer

Do Jihlavy s Květoněm. Jihočeši stanoví Dukle letošní divácký rekord

ČESKÉ BUDĚJOVICE — O šlágru 25. kola WSM ligy je jasno. Českobudějovičtí hokejisté se v sobotu představí na ledě Dukly Jihlava, která v posledních dvanácti zápasech jedinkrát prohrála a vede tabulku! Jihočechy tak podruhé za sebou čeká souboj s prvním týmem ligy. I na Horáckém zimním stadionu se budou moci spolehnout na téměř domácí prostředí. Do Jihlavy se jako už tradičně chystá početná skupina fanoušků Motoru. Atraktivní duel odstartuje v 17:30!

O soupeři – HC Dukla Jihlava

Stává se pravidlem, že zápasy Motoru s Jihlavou jsou vyhecované a dají se pomalu označovat za derby. Nejinak tomu jistě bude v sobotu, kdy se na Vysočinu chystá několik stovek českobudějovických příznivců. Na pikantnosti sobotnímu duelu přidává postavení jihlavského celku v tabulce. Svěřenci Petra Vlka jsou na čele WSM ligy a mají famózní bilanci dvanácti zápasů, během kterých prohráli jedinkrát a jsou to také jediné tři body, které Jihlava za tuto dobu ztratila! Nyní už sedmkrát v řadě Dukla zvítězila v základní hrací době a Motor tedy bude muset zapnout ještě na vyšší obrátky.

Tabulku vede Jihlava s 50 body, má tak dvoubodový náskok na druhé Kladno a osmibodový na čtvrtý Motor. Červenožlutí jsou především týmem, kterému je těžké dát branku. S pouhými 55 obdrženými góly jsou druzí za Slavií a velkou zásluhu si na tom připisuje brankářská dvojice Škarek – Honzík. Prvně jmenovanému je přitom čerstvě 16 let! Velkou zbraní Dukly je také disciplína. Pouze jedinkrát sudí udělil hokejistovi Jihlavy vyšší než dvouminutový trest, navíc se jednalo pouze o osobní desetiminutový. S pouhými 274 trestnými minutami je Jihlava nejslušnějším celkem ligy.

Vyhecované bývají zápasy s Jihlavou. V jediném letošním měření sil vyhrál Motor doma 4:1.

Zatímco Jihočeši jsou jediným týmem, který ještě letos neochutnal atmosféru na Horáckém zimním stadionu, své o tom vědí například hokejisté Mostu. Ti hráli v Jihlavě v posledním kole a brankově se neprosadili. Dukla se naopak ve druhém dějství trefila hned dvakrát a brala důležité tři body, které ji dosadily do čela tabulky. Podle vyjádření asistenta kouče Jihlavy však domácí nepodali v zápase nejlepší výkon.

„My jsme do utkání vstoupili hodně vlažně. Bez pohybu, bez agresivity a zaplaťpánbůh, že toho soupeř v první třetině nevyužil. Naše hra se zlepšila až ve druhé třetině, kdy jsme dali dva góly. Po druhé třetině jsme museli udělat nějaké korekce v útoku, a tím se naše hra ve třetí třetině trošku zvedla. Uhráli jsme sice tři body do tabulky, ale někteří hráči si mysleli, že to přijde samo. My s Petrem Vlkem tvrdíme, že tato soutěž je velmi vyrovnaná a každý tu může hrát s každým. Hráči musejí potvrzovat dnes a denně, že na té pozici co jsou, jsou právem,“ zhodnotil František Zeman.

24. kolo: JIHLAVA - MOST 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Zadražil, 36. Diviš (Štebih, Jergl).

Sestava: Škarek – Zadražil, Štebih, Dundáček, Kaláb, Šafář, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Alekseev, Jergl – Anděl, Flek, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Malec, Gríger, Březina

Zaostřeno: Horácký zimní stadion čeká letošní rekordní návštěvnost

Situaci hezky vystihuje výzva na webu klubu z Vysočiny, ve které klub nabádá fanoušky, aby na utkání s Motorem vyrazili včas. Spolu s ní neváhá soupeř informovat o tom, že se očekává rekordní návštěva letošní sezony. Ta zatím na Horácký zimní stadion dorazila na atraktivní zápas s pražskou Slavií, ve kterém Jihlavští evidovali 2568 diváků ve svém stánku.

Nikdo nemůže pochybovat o tom, že tuto metu duel s Motorem zlomí. Vždyť v loňském 40. kole dorazilo na stadion Dukly 6500 diváků, z toho minimálně dvě tisícovky hlásily klubovou příslušnost k českobudějovickému celku. Fanklub „Motorfans“ chystá na sobotní mač vlakový výjezd, a i nyní tedy příznivci jihočeského klubu hodlají vytvořit svým oblíbencům v Jihlavě domácí prostředí. Domácí tým kvůli tomu spustil prodej vstupenek mimořádně brzy.

VIDEO: Loňský výjezd fanoušků Motoru do Jihlavy si můžete připomenout ve videu



25. kolo

HC Dukla Jihlava
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 21. 11. 2015, 17:30
Horácký zimní stadion (kapacita: 7500)

Fair play Roubíka, Škarkova nula a manželčin posměch za knír

Kdo včera nebyl na hokeji, ten přišel o hodně! Pro ty, kdo nemohli, jen letmá ukázka, která ten gólový masakr vzdáleně připomene... :)https://youtu.be/JZTyhOgM7q8

Posted by HC Motor České Budějovice on Thursday, 19 November 2015

Kdo je ve formě?

Velkou zbraní Jihlavských je vyrovnanost. Ani jeden z hráčů Dukly nesbírá průměrně ani bod na zápas. Vlastně jeden ano. Aleš Jergl, kmenový hráč Olomouce, si zahrál v minulém kole WSM ligu poprvé a hned přispěl asistencí. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Filip Seman, který také oplýval nejlepší formou v posledních třech zápasech. Připsal si v nich čtyři body (2+2). Podobně na tom byl i Richard Diviš, který měl bilanci jednoho gólu a tří nahrávek.

Jestli se na základě aktuální formy dají od někoho očekávat zázraky, je to Tomáš Nouza. Nejproduktivnější hráč loňského ročníku první ligy se vrátil po zranění do utkání v Přerově, ve kterém skóroval. Na ledě Budvar arény pak proti Kladnu zaznamenal hattrick a dvě asistence. Zhola zbytečné je pak zmiňovat jeho dva kumpány z lajny. Martin Heřman (1+3) a Josef Straka (0+3) jsou produktivní téměř vždy. Vynikající formu má obránce Jakub Suchánek, který v zápase s Kladnem zaznamenal tři body (1+2). Pozoruhodnou bilanci jedenácti asistencí v deseti odehraných zápasech má Josef Mikyska.

Jakub Suchánek hraje skvěle a výkonnostně roste s každým zápasem. S 13 body (2+11) se v bodování už dokonce dotáhl na ofenzivního Romana Vráblíka. Překoná ho na ledě Jihlavy?

Z tábora Motoru

České Budějovice čeká podruhé za sebou vedoucí celek tabulky. Minulý zápas s Kladnem sice Jihočeši zvládli, vítězství si však vyžádalo oběti. Utkání nedohrálo hned několik hráčů, z nichž se v Jihlavě nepředstaví Michal Chovan a obránce Ján Mucha. Vůbec nejsmolněji dopadl obránce Pavel Pýcha. Čerstvá posila se zranila hned v prvním zápase za Motor, absolvovala operaci a bude dlouhodobě mimo hru. Do zápasového tempa se ještě nevrátí ani Lukáš Bohunický. Naopak Lukáš Zíb, který také s Kladnem nedohrál, by se v Jihlavě představit měl.

Významnou zprávou pátečního dne je pro ČEZ Motor příchod odchovance Lukáše Květoně. Třiatřicetiletý forvard se nevešel do kádru extraligového Chomutova, a tak pomůže zkvalitnit útočné řady svého domácího celku. Nastoupit by měl už v Jihlavě a při absenci Chovana s Pajičem není vyloučeno, že zaujme místo rovnou v první lajně.

Další Jihočech zpátky doma! Lukáš Květoň posílí Motor už v zítřejsím duelu v Jihlavě. Ať se ti daří, Lukáši!http://hcmotor.cz/clanek.asp?id=Dalsi-posila-vraci-se-Lukas-Kveton-7542

Posted by HC Motor České Budějovice on Friday, 20 November 2015

Věděli jste, že...

Na Horáckém zimním stadionu prohráli Jihočeši v soutěžním zápase naposledy před více než dvěma lety. 9. listopadu 2013 podlehli 1:2 a jedinou branku Motoru dával Aleš Kotalík.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....