Banes Motor České Budějovice
06.12.2015, Michal Heřman

Kladno hraje s Jihlavou a Jihočeši se toho pokusí využít v Ústí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — WSM Liga pokračuje v rychlém sledu a v rámci jedenatřicátého kola zavítají hokejisté Českých Budějovic v pondělí na led Hokej Ústí nad Labem s.r.o. Severočeský klub dokázali Jihočeši letos dvakrát porazit, ale nic jednoduchého je nečeká. Ústí bojuje o postup do play-off. Zápas začne v 18 hodin.

O soupeři – Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

Během 13 dní půjde pro Ústí i Motor o 6 zápas. Hraje se prakticky obden a je to velký zátěžový test. Severočeský klub má bilanci tří výher a dvou proher – V Jihlavě 1:4 a doma s Havířovem 5:6. Ústí na vlastním ledě porazilo Třebíč 5:0, Most 5:1 a naposledy vyhrálo v Litoměřicích 6:2. Po dvou třetinách byl duel sice nerozhodný 1:1, ale ústecký Slovan pak pěti góly ve třetí části rozhodl o vysoké výhře.

V tabulce jsou Severočeši na 8. místě s 44 body. Na šestou Třebíč ztrácí jen dva body a na 11. Prostějov pak mají náskok čtyř bodů. Ústí patří k nejofenzivnějším týmům ligy. Stejně tak ale zároveň mají i jednu z nejhorších obran. O tom vypovídá skóre 107:107. Nejproduktivnějším hráčem je Jaroslav Roubík, který nasbíral 41 bodů (18+23) a v celé lize je druhý nejvíce bodující hráč po kladenském Davidu Slachovi – 49 bodů (14+35)

Ve vzájemných soubojích letos dvakrát vyhrál klub z jihu Čech – 3:2p a 6:2.

Sobotní duel v Litoměřicích hodnotil pro web Ústí trenér Miroslav Mach: „Jsme velmi spokojení. Bylo to opravdu povedené derby se skvělou diváckou kulisou. Jedná se o náš zatím nejpovedenější venkovní zápas a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Mohli jsme rozhodnout už v první třetině, kde jsme měli plno šancí. Před zápasem jsme ale měli obavy, protože s novým trenérem jsou Litoměřice na domácím ledě silnější. Na to jsme se ovšem připravili a podali jsme velmi dobrý výkon. Naši hráči si zaslouží pochvalu.“

30. kolo: LITOMĚŘICE – ÚSTÍ 2:6 (1:1, 0:0, 1:5)

Branky a nahrávky: 15. Švagrovský (Kopta, Troliga), 57. Nedvídek (Doležal, Beránek) – 15. Rys (Melka, Vágner), 44. Gengel (Dalecký, Andres), 50. Tenkrát (Roubík, Holomek), 52. Tenkrát (Roubík, Kloz), 59. Tenkrát (Vágner, Roubík), 60. Kuchler (Rys, Melka).

Sestava: Soukup – Pohl, Holomek, Sobotka, M. Vágner, Vl. Brož, J. Látal, Smetana, Macek - Tenkrát, Roubík, J. Kloz - Rys, Melka, Kuchler - Dalecký, Andres, Gengel.


31. kolo

Hokej Ústí nad Labem s.r.o.
-
ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 7. 12. 2015, 18:00
Zimní stadion Ústí nad Labem (kapacita 6500 míst)

Motor může stáhnout týmy před sebou

Jihočeši mají velkou šanci stáhnout nějaký ten bodík na vedoucí Jihlavu či druhé Kladno. Hrají totiž spolu, a pokud Motor vyhraje za dva nebo tři body, alespoň malý díl z manka ukrojí. Čtvrtá Slavia pak hraje doma s pátou Kadaní.

Šestý zápas během 13 dní pro Motor

Jak již bylo nastíněno, tak WSM Liga má nyní rychlý sled utkání. A tak i na Motor čeká šestý zápas během 13 dní. A Jihočeši všechny zápasy vyhráli. Kromě utkání v Litoměřicích, kde vyhráli až po nájezdech, brali všude tři body!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....