Banes Motor České Budějovice
21.12.2015, Michal Heřman

Po pauze přijede Třebíč. A cíl je stáhnout vedoucí Jihlavu na dva body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po reprezentační přestávce pokračuje v úterý WSM Liga zbývajícími zápasy 34. kola. Hráči ČEZ Motor České Budějovice podruhé v sezoně přivítají Třebíč. A mají ji co oplácet. První zápas na jihu Čech prohráli 3:6. Utkání bude zahájeno v 17:30.

O soupeři – SK Horácká Slavia Třebíč

Kvůli ruskému Poháru prvního kanálu měli i prvoligoví hokejisté v uplynulém týdnu pauzu. O body budou hrát jak Českobudějovičtí, tak i Třebíčští po 10 dnech. Třebíč je po třiatřiceti zápasech s 48 body devátá. A díky zápasu k dobru jí na jihu Čech půjde hlavně o případné navýšení náskoku na jedenáctý Havířov (první nepostupové místo do předkola play-off), který má bodů 44.

Třebíč uhrála v posledních pěti kolech jen tři body, ale kromě zápasu v Kadani (1:4) byla všude více než zdatným soupeřem. Na ledě druhého Kladna prohrála jen o gól 3:4. Pak ji doma obraly Benátky o dva body po výhře na nájezdy. Následně Třebíč vyhrála v prodloužení v Přerově a doma Slavii podlehla těsně 1:2.

Ve vzájemných soubojích letos byl zatím lepší hostující tým – 3:6 a 3:2sn.

33. kolo: KADAŇ – TŘEBÍČ 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 16. Vrána (Trefný, Hejcman), 48. Vrána (Vaněk, Kverka), 54. Kverka (TS), 56. Kadlec (Hlava, Hejcman) - 50. Wasserbauer (Bilčík).

Sestava: Šindelář – Malena, Bartoň, Niko, Štindl, Bilčík, Přibyl, Šaur – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Polodna, Pekr – Wasserbauer, Miškovský, Zohorna – Šik, Čech, Psota.


34. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
SK Horácká Slavia Třebíč

úterý 22. 12. 2015, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Vedoucí Jihlava má o zápas navíc a ligu vede před Kladnem jen o jeden bod. Třetí Jihočeši za týmem z Vysočiny zaostávají o pět bodů. Kladno hraje v Ústí nad Labem a pokud prohraje a zároveň Budějovice uspějí za tři body, výrazně se Motor přiblíží čelu ligy. Do reprezentační přestávky měli Jihočeši skvělou sérii osmi utkání bez prohry. „Mimo hru zůstávají dlouhodobě zranění obránci Mucha s Pýchou a útočníci Heřman s Prokešem. Trenéři ale už mohou počítat s bekem Vráblíkem a do ofenzivy s Robem,“ řekl marketingový ředitel klubu Tomáš Kučera.

Zbývající program 34. kola WSM Ligy:

17:30 ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 Ústí nad Labem - Kladno
18:00 Litoměřice - Benátky
18:00 Šumperk - Přerov

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....