Banes Motor České Budějovice
27.12.2015, Matěj Mayer

Padne desátá výhra v řadě? Po svátcích stojí v cestě neoblíbený Přerov

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po poklidném vánočním čase znovu do práce. Stejné to mají i hokejisté Motoru, kteří ani o svátcích nezaháleli a v pondělí je čeká další ostrý test na ledě HC ZUBR Přerov, se kterým letos oba dosavadní vzájemné zápasy prohráli. Poslední venkovní utkání v roce 2015 na přerovském zimním stadionu odstartuje v 18 hodin.

O soupeři – HC ZUBR Přerov

Přerovští si jako nováček soutěže vedou zatím nadmíru dobře. Vyhráli více než polovinu dosud odehraných zápasů a vyhřívají se na velice slušné šesté příčce. Mezi pátým až desátým místem je ale prvoligová tabulka nesmírně vyrovnaná. Přerov ztrácí jediný bod na pátou Kadaň, zároveň má jen nepatrný náskok na týmy, které jsou v tabulce pod ním – Prostějov (1 bod), Litoměřice (2 body), Ústí nad Labem (4 body).

Hanáci dovolují soupeřům průměrně skoro 40 střel na svou branku za zápas, v čemž jsou vůbec nejhorší v lize! Zároveň jsou však druzí nejlepší v ubráněných oslabeních. Jen 15 % soupeřových přesilovek končí gólem. ZUBR měl před vánoční přestávkou dobrou formu. Vyhrál tři z posledních čtyř utkání. Havířov porazil přesvědčivě 4:1, poté nestačil v poměru 1:3 na Litoměřice. Předposlední duel na svém ledě už ale zase vyhrál. Ústí nad Labem porazil 4:2.

Přerov byl letos už dvakrát nad síly Českých Budějovic – 0:2 a 1:2. Motor skóroval jedinkrát!

Naposledy hrál 22. prosince na ledě Šumperka, kde sice od úvodní dvacetiminutovky prohrával 0:1, ve druhé periodě však srovnal skóre. Utkání pak rozhodl na začátku třetí třetiny Lubomír Kovařík, jehož branka stačila na hubené vítězství 2:1. „Moc jsme nevěděli, co od toho zápasu po desetidenní pauze máme čekat. První třetina byla z naší strany taková nevýrazná, ale potom jsme se už zvedli. Bylo to o srdíčku a bojovnosti. Z obou stran šlo o hodně bojovný zápas, ve kterém nás podržel brankář Juraj Šimboch. Dali jsme o gól více než Šumperk a hlavně jsme hráli jako doma. Přijela spousta našich fanoušků, což nám ohromně pomáhá k bodům a k vítězství,“ soudil po zápase kouč Vladimír Kočara.

34. kolo: ŠUMPERK – PŘEROV 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Milfait – 36. Mrázek (Pšurný, Chmelíř), 42. Kovařík (Popelka, Ferenc).

Sestava: Šimboch – Chmelíř, Grof, Pala, Vágner, Novotný, Ferenc, Přindiš, Běhal – Procházka, Pšurný, Mrázek – Sikora, Sýkora, Stoklasa – Goiš, Popelka, Kovařík – Blinka, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl

Přerov žije hokejem! ví sympaťák a nová posila Komety Dostálek

35. kolo

HC ZUBR Přerov

ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 28. 12. 2015, 18:00
Zimní stadion Přerov

Obránce JAKUB SUCHÁNEK odehraje zítra na ledě HC ZUBR Přerov zápas s pořadovým číslem 100 v dresu Motoru! Mohutný obrá...

Posted by HC Motor České Budějovice on Sunday, 27 December 2015

Statistiky

HC ZUBR Přerov

Nejproduktivnější hráč: Vlastimil Dostálek – 33 bodů (9. v lize)
Nejlepší střelec: Vlastimil Dostálek – 22 gólů (3. v lize)
Nejlepší nahrávač: Milan Procházka – 21 asistencí (9. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Lukáš Chmelíř – 18 bodů (8. v lize)
Nejtrestanější hráč: Jiří Goiš – 85 trestných minut (2. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: Juraj Šimboch – 95,06 % (1. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: Juraj Šimboch – 1,97 (1. v lize)

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nejproduktivnější hráč: Josef Straka – 37 bodů (6. v lize)
Nejlepší střelec: Tomáš Nouza – 17 gólů (4. v lize)
Nejlepší nahrávač: Josef Straka – 22 asistencí (5. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Jakub Suchánek – 18 bodů (8. v lize)
Nejtrestanější hráč: Jakub Suchánek – 53 trestných minut (18. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: David Gába – 93,06 % (5. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: Ondřej Bláha – 2,16 (2. v lize)

Z tábora Motoru

Před přestávkou měli hokejisté Českých Budějovic famózní šňůru devítí vítězství v řadě. Tak dlouhou sérii fanoušci Motoru nepamatují od výlukové sezony 2004–05! Kromě toho, že Jihočeši často skórují, nalezli ideální formu také brankáři. Zatímco David Gába se podepsal pod prvních osm vítězství z této série, Ondřej Bláha odchytal stejně bravurně poslední duel na domácím ledě. Přerov bude ovšem obrovsky těžkou zkouškou, vždyť svěřenci Petra Rosola na něj zatím letos nevyzráli a dali mu jen jedinou branku! Kámenem úrazu by mohl být parádně chytající Juraj Šimboch, který je nejlepších gólmanem WSM Ligy a do velké míry bude záležet na tom, jak se mu bude proti střelcům Motoru dařit.

„Koukneme se na video, kde jsme dělali chyby v předchozích zápasech, a budeme se je snažit eliminovat. Důležité bude dát nějaké góly, protože Přerovu jsme zatím dali jen jeden a s tím se těžko vyhrává,“ komentuje přípravu na venkovní zápas David Kuchejda.

Věděli jste, že...

K odchovancům přerovského hokeje se řadí například reprezentanti Martin Zaťovič, Josef Hrabal či Tomáš Kundrátek.

Zítřejší utkání bude také soubojem dvou gólmanů s nejmenším průměrem inkasovaného gólu na zápas. Vůbec nejlepším gó...

Posted by HC Motor České Budějovice on Sunday, 27 December 2015
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....